שבת א' בתשרי תשפ"א 19/09/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

גלידת חמוציות ופקאן סיני

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

גלידה פשוטה וטעימה, שניתן לשדרג אותה על ידי הוספת בסיס מוס פירות, או על ידי הוספת כדור גלידה

אפרת ליבפרוינד, שף קונדיטורית כ"ז בשבט תש"ע - 11/02/2010

גלידה פשוטה וטעימה, שניתן לשדרג אותה על ידי הוספת בסיס מוס פירות, או על ידי הוספת כדור גלידה
 
לגלידה
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל קצפת ריצ'
50 גרם חמוציות
50 גרם פקאן סיני
 
  []

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מקציפים במשך 5 דקות את החלמונים עם 1/2 חבילת אינסטנט פודינג ווניל.
בקערה שלישית מקציפים את הריצ'.
מקפלים את שלושת התערובות לתערובת אחת אוורירית, מוסיפים את החמוציות ואת פירורי הפקאן, ומקפיאים.
 
טיפ חמוד
תבנית סיליקון בדגם מיוחד עם בסיס מוס פירות וכדור גלידת שוקולד- יהפכו את הגלידה הפשוטה, יחסית, למעדן מרהיב ביופיו ומיוחד בטעמו.

  1. 4. הכנתי למנה אחרונה בסעודת פורים.....
    טלי 03/03/2010 11:59
    טעים...יפה...תודה רבה רבה!!
  2. 3. אין עליה [לל"ת]
    רות 23/02/2010 13:03
  3. 2. ניסיתי....משגע!! [לל"ת]
    זהבה 22/02/2010 14:23
  4. 1. וואוו אני מתעלפת מרוב התרגשות!!
    יעל 11/02/2010 14:44
    המתכונים פה פשוט חבלזיים..

    אפשר לשאול מה זה הכדור למעלה?
    ואיך עושים כדור כ"כ מדוייק?