מתכון
מרק אפונה
מתכון דיאטטי וטעים (באמת) למרק אפונה מזין ודל קלוריות. למי שרוצה להרגיל את המשפחה לתזונה מאוזנת ובריאה - הפתרון הקל בפנים
אריזת אפונה קפואה בת 600 ג"ר
2 כפות שמן זית,
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
תפוח אדמה בינוני או בטטה קטנה מקולפים וחתוכים לקוביות
לתיבול:
2 שיני שום
עירית או פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר את האפונה הקפואה+ הירקות (ללא השום והעירית) עם כליטר וחצי מים רותחים כ20-30 דקות.
עם בלנדר ידני מועכים את כל המרכיבים.
כותשים שום ומתבלים עם מלח ופלפל .
מגישים עם עירית או פטרוזיליה קצוצים מעל.
שיהיה בתיאבון!
מאחלת - עינת לב ארי, דיאטנית קלינית בקופ"ח לאומית מחוז צפון.
