יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

יש לי מושג

שיר מזמור ל"חנוכת הארון"

לכבוד איזה ארון חיבר הרמח"ל את השיר 'חנוכת הארון' ומה עלה בסופו של ארון זה?

נ. ליברמן י"א באייר תשס"ט - 05/05/2009 10:00

ארון הקודש, אשר נמצא במוזיאון לאמנות יהודית על שם וולפסון, אשר שוכן ב'היכל שלמה' שברחוב קינג ג'ורג' בירושלים, הינו בן כמעט שלוש מאות שנה, ולכבוד חנוכתו באיטליה- חיבר הרמח"ל מחרוזת שירים ומזמורים בשם: 'חנוכת הארון'.

ארון הקודש נבנה בשנת 1728- ה'תפ"ח, בעיר פאדובה שבמחוז ונטו אשר בצפון איטליה, ולכבוד חנוכתו חיבר הרמח"ל - רבי משה חיים לוצטאו ( 1707-ה'תס"ז – 1747-ה'תק"ז)

סדר מיוחד של שירים ומזמורים בשם "חנוכת הארון".

ארון הקודש פיאר את בית הכנסת הספרדי של קהילת פאדובה במשך יותר ממאתיים שנה, אך מאז שנת 1892- ה'תרנ"ב, בה עברו כל מנייני בתי הכנסת שבעיר, להתפלל בבית הכנסת הגדול בפאדובה, נותר בית הכנסת הספרדי ריק, וארון הקודש- מיותם.

בשנת 1955- ה'תשט"ו הועלה ארון הקודש ההיסטורי על האניה "דורית" בדרכו לארץ ישראל, במסגרת מבצע העלאת ארונות קודש מקהילות יהודיות בתפוצות לאחר השואה, אשר במהלכו הועלו לישראל כארבעים ארונות קודש.

ארון הקודש הוצב בבית הכנסת שב"היכל שלמה" - מרכז דתי-רוחני שהוקם ביוזמת הרבנים הראשיים לישראל דאז, וכונה 'היכל שלמה' על שם שלמה וולפסון, אביו של סר אייזיק וולפסון, שתרם את הכסף לבניית הבניין.

כיום,כאמור, מוצב הארון במוזיאון לאמנות יהודית על שם וולפסון שבהיכל שלמה, ומהווה את אחד הפריטים המפוארים שבו.