אנ"ש
בגרמניה ובמזרח הרחוק מבקשים עוף למהדרין מישראל
צריכה גוברת של עופות למהדרין נרשם בשוק היהודי הפרטי בצרפת ובשוק הכללי לתעשייה בגרמניה ובמדינות המזרח הרחוק. "בגלל האיכות והידורי הכשרות"
נמשכת העלייה בצריכת מוצרי העופות הקפואים מישראל לצריכה ביתית לציבור היהודי בצרפת ולשווקים הכלליים לתעשייה בגרמניה ובמזרח הרחוק. מנכ"ל מפעלי 'עוף טוב' למהדרין, מר אלחנן לוטם, גילה כי מידי חודש מייצא המפעל שבראשותו עשרות טונות של מוצרי המשחטה לשוק היהודי בצרפת ועוד כ- 100 טונות לתעשייה לגרמניה וכמות זהה למדינות המזרח הרחוק. לדברי לוטם, "הם מעריכים את האיכות והידורי הכשרות שיש לנו כאן בישראל והביקוש רק גובר והולך".
נכון להיום, מייצרות המשחטות ברחבי הארץ כ 10% ממוצריהן בקו הטרי הארוז ובשנה הבאה צפוי הקו הזה לייצר עד כ- 30 אחוזים ממוצרי המשחטות.מר לוטם אומר כי כבר כיום מייצרת המשחטה 'עוף טוב' למהדרין בבית שאן כ- 30 אחוז מהתוצרת לקווים הטריים הארוזים ועד סוף השנה תוכפל הכמות בהתאם לתוכנית העבודה.
![]() |
הגרא"ד אויערבאך שליט"א עם מנכ"ל עוף טוב אלחנן לוטם במפעל בבית שאן [צלם] |
"צריך להפנים כי השוק המקומי מעוניין יותר ויותר במוצר טרי מוגמר, ללא תוספות, המיוצר באיכות גבוהה ביותר תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. הגם שאורך חיי המדף של מוצרים אלה הוא כ- 4 ימים עדיין מעדיפים הצרכנים לרכוש מוצר טרי ארוז במגש מבלי הצורך להשתרך בתור בקצביות המתמעטות והולכות ושבחלקן אינם מצטיינות, בלשון המעטה, בהיגיינה הדרושה", מסר לוטם.