מתכון
מוס פירות יער
אפרת ליבפרוינד עם כללי ברזל ממטבח השפית והפעם עם מוס מעולה ואנין במיוחד. פירות היער
כאשר אנחנו עובדים עם פירות יש להיזהר משום שהפירות מגירים נוזלים רבים ולכן יש להקפיד על כמה כללים:
הראשון- לעבוד עם סירופ סוכר כפי שאציין בהמשך.
השני- יש להקפיד לסחוט היטב את הפרי מהנוזלים לפני שאנו הופכים אותו לרסק.
ניתן להשיג בחנויות המתמחות רסק פרי מוכן מעולה, שמקצר את זמן ההכנה ביותר.
את המוס המוכן אפשר ליצוק לתוך תבניות סיליקון במגוון צורות, להקפיא מעט ולשחרר או - להגיש בכוסות זכוכית יפות.
ו- מי שרוצה להשקיע ולקבל תוצאה מקצועית במיוחד, יכולה להכין כוסות שוקולד כפי שמופיע בתמונה.
הסבר על הכנת הכוסות יובא בהמשך, והנה ההוראות המפורטות:
מוצרים:
למוס:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
3 חלבונים
½ קילו רסק פרי(פירות יער,תותים,מנגו,פרי משומר)
2 מכלים ריצ' להקצפה
לכוסות השוקולד:
200 ג. שוקולד מריר
100 ג. שוקולד לאפיה
מוס פירות יער. [צלם] |
אופן ההכנה:
תחילה יש ליצור סירופ סוכר על ידי בישול הסוכר+המים.
יש לבשל עשר דקות ולבחוש מידי פעם
להסיר מן האש ולקרר כשעה.
להקציף חלבונים כדקה, ולהוסיף באיטיות תוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר.
להמשיך להקציף יחד עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
בקערה נפרדת להקציף את הריצ' או לחילופין שמנת מתוקה.
כאשר הקצפת יציבה יש לקפל לתוכה את קצף החלבונים וכן את רסק הפרי עד לאיחוד מושלם.
-יש אפשרות לקפל את התערובות על ידי המיקסר
יש לשמור במקרר או בפריזר כגלידה מעולה.
ו... טיפ למי שרוצה להשקיע:
יש להצטייד בתבניות שוקולד בצורת כוסות כבתמונה)
יש להמיס יחד את 2 סוגי השוקולד ולמלא את השקעים
עד שפתם.
להמתין 5 דקות ולרוקן את השוקולד המיותר.
להכניס את תבניות השוקולד למקפיא לעשר דקות
להוציא ולשחרר בעדינות את הכוסות.
להכניס את המוס לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולזלף לתוך הכוסות.
ניתן לשמור במקרר שלושה ימים, ובמקפיא עד חודשיים.
בהצלחה רבה!
גם הפעם אשמח לענות על שאלותיכן בקשר למתכון.
-
13. הכי טוב עם תותים קפואים
מירב ג 02/11/2009 16:14הכי טעים -
12. מאוד אהבו את המוס הוא מיוחד ומרענן
רוחלה 01/11/2009 08:21אם אפשר עוד מתכונים כאלה -
11. מוס מעניין, ולא הרבה עבודה דווקא
שולי 19/10/2009 13:33המוס מעניין, וטעים מאד. הגשתי על מגש אלגנטי וזה השליםפ את הארוחה. פשוט מדהים.
זה גם קצת יותר מעניין מהמוס שוקולד, שגם הוא היה מצויין.
המתכונים כאן מעולים, אני חייבת לציין -
10. מדור נפלא.מתכונים אחד אחד
צירה 18/10/2009 16:04תמיד יש אנשים שלא יהיו מרוצים -
9. לגברת הנכבדת עם הטענות
רינה 18/10/2009 15:40האם ניסית כבר את כל המתכונים??מה זה חוסר הפרגון הזה רוצים את אפרת ליבפרוינד מאוד מאוד!! -
8. אפרת הגדולה מכולם
רותי כהן 18/10/2009 14:25כל הכבוד לך, אני שמחה שאת באת לאכסניה המכובדת הזו. -
7. גם לי יש טענות על המדור
ציפי 18/10/2009 14:25הוא לא מתעדכן מספיק, ולדעתי אם תגוונו את מגישות המתכונים יהיה כאן לגולשות יותר מעניין -
6. אפילו את הכוסות ניסיתי
רוחלה 18/10/2009 10:34יצאו כוסות יפהפיות אבל חייבים להשתמש בתבנית מתאימה -
5. שירה
הארה והערה 18/10/2009 01:07א. המתכונים מעולים. לא ידעתי שיש כאן גם את זה, וניסיתי את שלושת המתכונים שהואלתם להביא כאן.
ב. אני אומרת (כותבת...)'הואלתם' כי זה קצת לא לעניין שהמדור מתחדש לעיתים כל כך רחוקות. מדור כמו זה צריך לספק הרבה יותר חומר בהרבה פחות זמן.
בכל אופן, זו רק מחמאה עבורכם, שאפרת כותבת אצלכם. אבל אתם חייבים להעדשיר יותר את המדור -
4. ניסיתי....
יוכי 17/10/2009 21:11ניסיתי עם דובדבנים קפואים שמוכרים היום בחנויות המתמחות יצא נפלא! -
3. אין זה לא יאומן אפרת פשוט מפתיעה כל שבוע מחדש
נחמי גולדברג 16/10/2009 01:10אני כל שבוע עושה את המתכון וזה יוצא משהו ..אני בטוחה שאני הולכת להירשם לקורסים של אפרת היא פשוט אדירה.. -
2. מקסים.כיף שאתם מוסיפים מתכון כל שבוע!!
אלישבע 15/10/2009 13:02הולכת לנסות....אדווח! -
1. האם כל המתכונים יהיו בכזו רמה?
גאולה 15/10/2009 12:51לאנשים מקצועיים בלבד, או שיש מתכונים של "לשפוך הכל" לערבב וכד'.
עוגות בחושות של מקסימום רבע שעה עבודה, יהיו כאלה מתכונים?
תודה
14. מעולה כל מילה מיותרת [לל"ת]
רותי 05/12/2009 23:37