מתכון
קרפיון ברוטב חרדל ולימון
המתכון הבא בסדרת 'קרפיון זה לא רק געפילטע פיש'. מתכון פיקנטי ומעניין
3 קרפיונים (500 גרם כל אחד)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצ כוס עלי תרד קצוצים
2 כוסות מיץ לימון ממותק
1-2חלמוני ביצים
1כפית אבקת חרדל
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל קצוץ
2 קישואים ירוקים חתוכים לפרוסות עגולות
שמן טיגון
מים/ יין לבן לפי הצורך
אופן ההכנה:
מנקים את הדגים ומנגבים אותם. חותכים לאורך, מצד הבטן.
מבלי לפגוע בגב ומוציאים את האידרה בלי שיישאר עליה בשר.
ממליחים קלות, בפנים ובחוץ, ומניחים בצד.
[צלם] |
יוצקים את השמן לסיר הבישול, מחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט.
מוסיפים את הקישואים עם עלי תרד מערבבים ומוסיפים פטרוזיליה. ומטגנים זמן מה. מורידים מהאש.
מנגבים את הדגים עד שהם יבשים,מחלקים כל דג לשניים, או למנות הרצויות. מגלגלים במעט קמח, מטגנים בשמן משני הצדדים, לזהוב קל, בלי להפריז.
מסדרים את הפרוסות הדגים בסיר, על הירקות וביניהם
בוללים את מיץ הלימון עם התבלינים ושופכים לסיר. מוסיפים מים או יין עד לכיסוי הדגים (לא יותר) ומביאים לידי רתיחה. מנערים את הסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 ד'.
מערבבים חלמון (או שניים לפי כמות התבשיל) עם החרדל, מדללים במעט מציר הדגים (או במים) ויוצקים על הדגים. מנערים את הסיר עד שהחלמון יתערבב ברוטב. ממשיכים בבישול עוד כ-20 דקות.
אופן ההגשה:
להגיש פושר ,עם רוטב וירקות מהתבשיל, או קר, לאחר שמירה במקרר