יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

פרוסות קרפיון בשמן זית, כוסברה ורוטב עגבניות

נייר האפייה לא זז

על מנת למנוע את תזוזת נייר האפייה (פרגמנט בלע"ז) לחלחו מעט את קרקעית התבנית במים. הנייר ייצמד לתבנית ולא 'יסע' עליה

(נ. ליברמן)

מתכון נוסף בסדרת 'קרפיון זה לא רק געפילטע פיש', לקרפיון משובח בהגשה יפהפיה. היכנסו לבחינת המתכון

ארגון מגדלי הדגים ט' באדר תש"ע - 23/02/2010
פרוסות הדג 

חומרים:(8 מנות)

16 פרוסות קרפיון חי
8 שיני שום כתושות
3 כוסות כוסברה קצוצה
כפית פלפל שחור טחון גס
4 כפות שמן זית
מיץ לימון מ-4 לימונים
מלח לפי הטעם

רוטב:

חומרים:
10 עגבניות בשלות גדולות
2 בצלים קצוצים דק
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
כף רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן יבש
כף כוסברה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית לטיגון
אילוסטרציה
[צלם]

אופן ההכנה:

מנקים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות
מחמים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע זהבהב
מוסיפים את הקוביות העגבניות ושאר התבלינים ומאדים כ-6 דקות
מוסיפים רסק עגבניות והיין וממשיכים לאדות על אש קטנה כ-15 דקות.
כשהרוטב מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות.
מגישים את הרוטב עם הדגים

אופן ההגשה:

יוצקים את הרוטב על הצלחת, מניחים את הדגים באמצע ומגישים

  1. 1. חסר הוראות איך להכין את הדג
    אסתר טראפער 23/02/2010 11:48
    כתוב רק איך לבשל את הירקות