מתכון
פילה קרפיון חמוץ מתוק
מה כבר אפשר להכין מקרפיון? תופתעו! קבלו סדרת מתכונים מיוחדת לקראת פורים: קרפיון זה לא רק געפילטע-פיש
חומרים ( 8 מנות)
8 פילה קרפיון במשקל 180 גרם לכל אחד (מומלץ להשתמש ב-4 דגי בריכה גדולים)
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
פלפל לבן גרוס טרי
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה
מנקים את הדג ומפרקים לשתי חתיכות פילה (ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם)
מקפידים להוציא את כל האידרה ולהסיר את העצמות ככל שניתן
מניחים את הפילטים על נייר סופג או מגבת
בעזרת סכין חדה חותכים את הפילה לחתכים לאורכו ולרוחבו בצורת שתי וערב, כדי לקבל צורת קוביות.
חותכים חתכים לעומק בשר הדג עד למגע עם העור, אך מבלי לפגוע בו, כדי שהקוביות יישארו צמודות לעור והנתח לא יתפרק בזמן הטיגון.
מערבבים את הקמח עם הקורנפלור. מתבלים ומקמחים היטב את נתחי הדגים.
מקפידים שכל קוביה תצופה בקמח תפוח אדמה
מטגנים בשמן עמוק חם עד שצבע הנתחים זהוב
שומרים במקום חם
[צלם] |
החומרים לרוטב:
4 שיני שום
1 כרישה (לוף) קטנה קצוצה
1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
7 כפות רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן ייבש
2 כוסות מים או מרק ירקות צלול (ציר)
6 כפות סוכר
מלח
פלפל לבן גרוס
מיץ לימון
2 פלחי לימון קלופים
מעט קורנפלור
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
8 בצל ירוק ( החלק הבהיר) קצוץ
200 גרם ברוקולי
פלפל אדום חתוך לרצועות
מעט שמן לטיגון
4 כפות סויה
מיץ אננס לפי הטעם
4 כפות חומץ
300 גרם אגוזי קשיו מטוגנים
אופן הכנת הרוטב:
יוצקים מעט שמן ל'וואק' או לסיר עמוק ומטגנים את השום, הכרישה והזנגוויל טיגון קצר
מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן
מוסיפים יין, מים או מרק צלול וממשיכים לבשל
מתבלים בסוכר, במלח ובפלפל, מיץ לימון ופלחי לימון.
מערבבים מעט קורנפלור עם 2-3 כפות מים קרים ומוסיפים לסיר
מבשלים קלות את הירקות במי מלח בסיר נפרד
כשהירקות רכים מעט, מסננים.
מעבירים את הירקות לסיר הרוטב.
מוסיפים סויה, חומץ ומיץ אננס. אם הרוטב דליל מידי מעבים עם מעט קורנפלור מדולל במים קרים
מוסיפים מעט שמן ואת אגוזי הקשיו.
להגשה:
מסדרים בתחתית הצלחת את הירקות והרוטב ומניחים מעל הדג המטוגן.
מקשטים ומגישים מיד.
בהנאה,
מאת ארגון מגדלי הדגים בישראל