יום חמישי י"ז בניסן תשפ"ד 25/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

פילה קרפיון חמוץ מתוק

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

מה כבר אפשר להכין מקרפיון? תופתעו! קבלו סדרת מתכונים מיוחדת לקראת פורים: קרפיון זה לא רק געפילטע-פיש

ארגון מגדלי הדגים ז' באדר תש"ע - 21/02/2010
מנה מרשימה ומוצלחת. והטעם? מי שיודעת לקרוא מתכון תזהה מיד שמדובר במתכון משובח, המוצג בידי ארגון מגדלי הדגים, אלו שמביאים את הקרפיון אליכם, לקראת החג:

חומרים ( 8 מנות)

8 פילה קרפיון במשקל 180 גרם לכל אחד (מומלץ להשתמש ב-4 דגי בריכה גדולים)
3/4 כוס קמח 
1/4 כוס קורנפלור
פלפל לבן גרוס טרי
שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה

מנקים את הדג ומפרקים לשתי חתיכות פילה (ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם)
מקפידים להוציא את כל האידרה ולהסיר את העצמות ככל שניתן
מניחים את הפילטים על נייר סופג או מגבת

בעזרת סכין חדה חותכים את הפילה לחתכים לאורכו ולרוחבו בצורת שתי וערב, כדי לקבל צורת קוביות.
חותכים חתכים לעומק בשר הדג עד למגע עם העור, אך מבלי לפגוע בו, כדי שהקוביות יישארו צמודות לעור והנתח לא יתפרק בזמן הטיגון.

מערבבים את הקמח עם הקורנפלור. מתבלים ומקמחים היטב את נתחי הדגים.

מקפידים שכל קוביה תצופה בקמח תפוח אדמה

מטגנים בשמן עמוק חם עד שצבע הנתחים זהוב

שומרים במקום חם
אילוסטרציה
 [צלם]

החומרים לרוטב:

4 שיני שום
1 כרישה (לוף) קטנה קצוצה
1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
7 כפות רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן ייבש
2 כוסות מים או מרק ירקות צלול (ציר)
6 כפות סוכר
מלח
פלפל לבן גרוס
מיץ לימון
2 פלחי לימון קלופים
מעט קורנפלור
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
8 בצל ירוק ( החלק הבהיר) קצוץ
200 גרם ברוקולי
פלפל אדום חתוך לרצועות
מעט שמן לטיגון
4 כפות סויה
מיץ אננס לפי הטעם
4 כפות חומץ
300 גרם אגוזי קשיו מטוגנים

אופן הכנת הרוטב:

יוצקים מעט שמן ל'וואק' או לסיר עמוק ומטגנים את השום, הכרישה והזנגוויל טיגון קצר
מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן
מוסיפים יין, מים או מרק צלול וממשיכים לבשל
מתבלים בסוכר, במלח ובפלפל, מיץ לימון ופלחי לימון.
מערבבים מעט קורנפלור עם 2-3 כפות מים קרים ומוסיפים לסיר
מבשלים קלות את הירקות במי מלח בסיר נפרד
כשהירקות רכים מעט, מסננים.
מעבירים את הירקות לסיר הרוטב.
מוסיפים סויה, חומץ ומיץ אננס.  אם הרוטב דליל מידי מעבים עם מעט קורנפלור מדולל במים קרים
מוסיפים מעט שמן ואת אגוזי הקשיו.

להגשה:

מסדרים בתחתית הצלחת את הירקות והרוטב ומניחים מעל הדג המטוגן.
מקשטים ומגישים מיד.

בהנאה,
מאת ארגון מגדלי הדגים בישראל