יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

עוגת גבינה

מכינים מאפי גבינה?

כל גבינה שאתם משתמשים בה, הקפידו שתהיה יבשה. כך תמנעו את היעלמות הפריכות הנדרשת, וכך גם תיצרו מאפה יציב ויפה יותר.

(טיפ שמרית)

מתכון חלבי אידיאלי, משובח ומעולה גם ויז'ואלית עם אפשרות בחירה של ארבעה טעמים: קרמל, קפה ופקאן סיני, פירות אדומים ותפוזים

אפרת ליבפרוינד, שף קונדיטורית ט' בכסלו תש"ע - 26/11/2009
לקראת חג החנוכה ה"חלבי" המתקרב ובא, מציעה אפרת רעיון חדשני, קל לביצוע ובעיקר - מגוון בטעמיו, של עוגת גבינה בסיסית מצויינת, העשויה מחומרים זמינים, ולצידה- ארבע הצעות לציפוי מעל.

הציפוי מעניק את הטעם השונה והייחודי לכל עוגה, ושוחרות הגיוונים מוזמנות לבחור בין הטעם המתוק העשיר לבין הטעם החמצמץ המאזן. 
 

 
עוגת גבינה בסיסית
 
בצק

רכיבים:

50 גרם אבקת סוכר
100 גרם מרגרינה
150 גרם קמח
1 ביצה
 
אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. שוטחים בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ. אופים כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
 
שכבת הגבינה

רכיבים:

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
4\3 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
 
אופן ההכנה:

מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר תוך כדי הקצפה איטית עד להתאחדות המרכיבים. יוצקים את הבלילה מעל הבצק האפוי למחצה. אופים כשעה ועשר דקות בחום של 180 מעלות. מצננים היטב.
 
 
  העוגה בציפוי התפוזים[]

 
ציפוי התפוזים

רכיבים:

4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2\1 כפית קליפת לימון או תפוז
3 ביצים
2\1 1 סוכר
100 גרם חמאה
 
אופן ההכנה:

מבשלים מיץ תפוזים, קליפת לימון, ביצים וסוכר תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מקררים היטב ויוצקים מעל העוגה.

העוגה בציפוי הפירות האדומים []

לציפוי הפירות האדומים

רכיבים:

1 מתכון ציפוי תפוזים
4\1 כוס תות או פירות יער טחונים
 
אופן ההכנה:

מכינים את ציפוי התפוזים כפי המוסבר במתכון שלעיל,  ולאחר  הוספת  החמאה מוסיפים גם  1/4 כוס תות או פירות יער טחונים. יוצקים את הציפוי מעל העוגה.

 
העוגה בציפוי הקרמל  []


לציפוי הקרמל:

רכיבים:

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות ריבת חלב
 
אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם חלב ו- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים את ריבת החלב. 
 

העוגה בציפוי הקפה ופקאן סיני  []

לציפוי קפה ופקאן סיני:

רכיבים:

1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
2 כפות קפה משובח מדולל במעט מים
4\1 כוס פקאן סיני קצוץ דק

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות סוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים את הקפה ואת הפקאן הגרוס.

משוב:

אני לא ממליצה להקפיא את העוגה.
לשאלתך, אפיתי את העוגה ברינג משולש, קיררתי ושפכתי את הציפוי כשהעוגה עדיין ברינג. הקפאתי מעט ואז שחררתי מהרינג. תהליך זה גורם לציפוי להיראות גבוה ללא כל מייצבים

שאלות נוספות? בבקשה


כמו תמיד, אני לכל שאלה



------------------------------------
  1. 25. איפה מסתתר הבצק בתמונה? [לל"ת]
    מירי 10/12/2009 23:08
  2. 24. פשוט מדהים
    מורן 10/12/2009 12:44
    במקרה נכנסתי לאתר.אני לא אישה דתיה.אני פשוט בהלם מהביצועים!!מ ד ה י ם
  3. 23. האם הוספת מייצבים לעוגה עצמה
    ציפי 08/12/2009 12:40
    בשביל שתהיה כ"כ גבוהה? או שהיא קפואה?
  4. 22. שאלה וגם תודה
    יעל מהמרכז 08/12/2009 12:21
    האם אפשר לשלב 2 ציפויים יחד?למשל קרמל וקפה?תודה על המדור המדהים
  5. 21. לכמה מנות מיועדים הכמויות? [לל"ת]
    חפצי 07/12/2009 11:51
  6. 20. שפתיים יישקו...
    מטי 05/12/2009 23:41
    אהבו אצלי מאוד מאוד למרות שלא יצא יפה כמו בתמונה...
  7. 19. ציפוי הקרמל בהחלט מנצח...
    מיכל 05/12/2009 23:35
    שווה לנסות!
  8. 18. פורסמו תשובות לשאלותיכן [לל"ת]
    מערכת 'אתרוג' 03/12/2009 18:22
  9. 17. מה זה רוחניות של אשה יהודית אם לא מאכלים לבני ביתה?
    אני בעצמי 03/12/2009 01:41
    לא רוצות לטרוח על מתכונים - לא חייבות, אבל מה התפלספות המיותרת הזו בכלל?
  10. 16. מדור נפלא ושאלה
    אופה רצינית... 02/12/2009 19:47
    האם ניתן להקפיא את העוגה עם הציפוי?
  11. 15. איך יוצרים את הקישוטים למיניהם? הם מדהימים,
    מיכל 02/12/2009 18:59
    וכן באיזה רינג אפית את העוגה? משולש?
    היינו שמחות לקבל הסברים כיצד להגיע לגימור הסופי המושלם. למשל- האם העוגה באמת יציבה במציאות או שמוסיפים לה מייצב.וכן כיצד הציפוי כ"כ גבוה ויציב?
    בכ"א תודה רבה על המדור!
  12. 14. מדור נפלא שאפשר לענג איתו את השבת!
    חוי 02/12/2009 14:05
    ממש ממש לא סותר איכות רוחנית!
  13. 13. תשובה לריקי
    מישהי שמאוד מודה על המדור 02/12/2009 14:03
    להתענג בתענוגים.ברבורים וסליו דגים.כל מילה נוספת מיותרת
  14. 12. התגובה שלי, אל תכעסו עלי
    ריקי 02/12/2009 11:38
    אני חושבת שהמתכונים איכותיים מאוד, והכל טוב ויפה. אבל השבת אינה מתחילה ומסתיימת בעוגה ובאוכל המוגשים, השבת מתחילה באיכות הרוחנית.
  15. 11. תודה רבה ושאלה
    שירה 02/12/2009 11:07
    מה עושים כשאין תותים?
  16. 10. מתכון מצוין ומאוד מדוייק
    שרי ש 01/12/2009 11:11
    יש לציין שכל המתכונים של אפרת מדוייקים מאוד!
  17. 9. תודה על המדור
    אסתי 30/11/2009 23:01
    אני נהינת כל פעם לפתוח ולבדוק מה חדש במדור.
    תודה רבה ומחכה להמשך
  18. 8. תודה על המדור..רמה גבוהה מאוד
    חוי 29/11/2009 15:45
    מחכה ל2 ציפויים נוספים....
  19. 7. איפה אופן ההכנה של ציפוי הפירות האדומים? [לל"ת]
    שבי 29/11/2009 12:23
  20. 6. וואלה....עשיתם לי את השבת!!
    מימי 28/11/2009 21:02
    זה היה טעים יפה חוסל עד הפירור האחרון!
  21. 5. ואווווווווו!!!!!!!! איזה יופי!!!!!
    מתלהבת!! 27/11/2009 00:58
    כאחת שאוהבת "להפגיז" באוכל אני פשוט מתענגת עם כל מתכון... תודה!!
  22. 4. אבל
    בתי 26/11/2009 19:13
    אילו עוד טעמים אפשר לעשות?
  23. 3. איך יוצרים את המניפה היפהפיה
    שני 26/11/2009 18:21
    והמקלות הצבעוניים?
  24. 2. מה עם שאר הציפויים
    שני 26/11/2009 18:20
    שמצוינים בתחילת המתכון? זה סיפור בהמשכים?
    תודה על המתכונים היפהפיים!
  25. 1. נראה משהו שאפשר לבצע.... [לל"ת]
    רות 26/11/2009 15:49