אצבע קלה על ההדק
קופים בסכנת הכחדה
עמותת הירוקים 'גרינפיס' משיקה מאבק עולמי חדש תחת הכותרת "דם על הידיים", בו יוצאים חוצץ נגד התאגיד הבינלאומי 'נסטלה', שלטענתם גורם להרג קופים
עמותת הירוקים 'גרינפיס' משיקה מאבק עולמי חדש דרך הרשת תחת הכותרת "דם על הידיים", בו יוצאים חוצץ נגד התאגיד הבינלאומי 'נסטלה', מייצר חטיף ה"קיט-קט", שלטענתם גורם להרג קופי האורנגאוטן.
וכך הם כותבים: "חברת נסטלה הורסת בשיטתיות את יערות הגשם באינדונזיה ומביאה את קופי האורנגאוטן לכדי סכנת הכחדה מיידית. בדו"ח חדש חושף ארגון גרינפיס את מחירו האמיתי של החטיף הפופולארי מבית היוצר של נסטלה-אסם.
"חברת המזון הגדולה בעולם, נסטלה (בישראל: נסטלה-אסם), עושה שימוש רב ויומיומי בשמן דקלים במוצריה. מקורו של אותו שמן דקלים הינו יערות הגשם באינדונזיה, אשר נכרתים בשיטתיות מידי שעה על מנת לפנות מקום למטעי דקל-השמן.
"שמן זה מצוי בין היתר בחטיף הפופולארי "קיט-קט". השימוש בשמן דקלים אשר מקורו ביערות הגשם, מזרז ומחריף את תופעות שינויי האקלים ואף מביא לכדי הכחדתם המעשית של קופי האורנגאוטן, המצויים ממילא בסכנת הכחדה מיידית.
"נסטלה-אסם, הינה צרכנית מובילה של שמן דקלים. על פי נתוניה שלה, בשלוש השנים האחרונות החברה אף הכפילה את השימוש בשמן זה עם 320,000 טונות של שמן דקלים ומדי 5 דקות מיוצרת כמות כזו של חטיפי "קיט-קט", אשר ניתן לבנות ממנה ערימה הגבוהה יותר ממגדל אייפל.
"בשל היעלמות הסביבה הטבעית של קופי האורנגאוטן, הם נאלצים לאכול מעצי הדקל ואז הם נורים למוות ע"י המגדלים החוששים ליבולם היקר. כך מידי שנה, מתים שם אלפי קופי אורנגאוטן המצויים ממילא בסכנת הכחדה מיידית.
"בכל פעם שאתם לוקחים ביס מ"קיט-קט", אתם גם נוגסים, ככל הנראה, ביערות הגשם ההולכים והנעלמים של אינדונזיה, אשר חיוניים יותר מכל להישרדותם של קופי האורנגאוטן", אמרה הבוקר שרון דולב, מנכ"ל גרינפיס בישראל, "על נסטלה-אסם להניח לאורנגאוטנים במנוחה ולהפסיק את השימוש בשמן דקלים אשר מקורו ביערות הגשם".
|
[צלם] |
|
[צלם] |
|
[צלם] |
|
[צלם] |