תחליף פלורוסנט, אני רוצה לאכול
תחליף פלורוסנט, אני רוצה לאכול
מה עדיף למטבח: תאורה צהובה, או בגוון בהיר? כדי לענות על כל דרישות התאורה במטבח תזדקקו למעשה לעשרות גופי תאורה שונים... איך פותרים את הכל? המקצוענים משיבים
"את תכנון התאורה יש לבצע עוד בשלב תכנון המטבח, במקביל לתכנון כל נקודות החשמל של המכשירים השונים", מסבירה שרלי, "יש משמעות גם למיקום המפסקים, ולכן מומלץ שמעצב המטבח יתכנן את התאורה ויגיש תכנית חשמל מסודרת ללקוח".
[] |
בכל מקרה, מומלץ שהתאורה תהיה תאורה צהובה ולא תאורה לבנה. תאורה זו מקרינה אור חם יותר וטבעי יותר.
1. תאורת שטף - תאורה כללית במרכז המטבח שמטרתה מתן תאורה לכל חלל המטבח.
2. תאורת עבודה - תאורה מעל למשטח העבודה – מטרת תאורה זו להאיר לנו את משטח העבודה. ניתן למקם את גופי התאורה בתחתית הארונות העליונים – לשם כך ישנם גופים מעוצבים יפיפיים, בודדים או כחלק מגוף תאורה מאורך המכיל בתוכו נוסף לתאורה גם שקעים למכשירי חשמל קטנים.
[] |
3. תאורה לבישול – תאורה מעל לכיריים המאירה את הכיריים ובזמן הבישול ניתן לראות את תוכן הסירים. תאורה כזו נמצאת בכל קולט אדים או ארובה. במקרים בהם אין קולט אדים יש לדאוג למדף עליון ולמקם בו גופי תאורה.
4. תאורה לאכילה – תאורה מעל שולחן האוכל או דלפק האכילה. יש לתכנן גוף תאורה היורד מהתקרה מעל השולחן. לגוף תאורה כזה יש גם משמעות עיצובית.
"שתראו תמיד רק אור", מאחלת שרלי בתום שיחתנו. בכתבה הבאה בסדרה: טיפים יעילים נוספים למטבח המואר שלכם.