שנה ללא אלרגיה - זה יכול להיות השנה
שנה ללא אלרגיה - זה יכול להיות השנה
הסובלים מאלרגיה עומדים למצוא בכתבה הבאה מספר תרופות טבעיות בפתרונות פשוטים שימנעו לחלוטין את התופעות המעיקות ולעיתים אף המסוכנות, המגיעות עם בוא האביב
לקראת האביב, אצל רבים מאיתנו יכול להיווצר חוסר איזון, הבא לידי ביטוי כ "אלרגיה": עיניים מגרדות ודומעות, נזלת, עיטוש, גרד בעור – כולם ביטויים של עודף לחות וחום. בדרך כלל הדבר קשה מאד לטיפול, אם בכלל ומעיב על איכות החיים. הגב' א. בגון, מוסמכת לרפואה סינית בקופ"ח לאומית מתנגדת להרמת הידיים, ומגישה את הדרכים הסיניות למניעת אלרגיה טורדנית בקלות, שמשום מה, רובנו לא מודעים אליהן, וממשיכים לסובול.
קודם כל - התזונה.
כיצד נתאים את התזונה לעונת האביב?
הסובלים מהצטברות לחות וליחה ימעיטו באכילת בננות, אבוקדו, בוטנים, חלב פרה ומוצריו, מזונות מאד מתובלים, המוסיפים לגוף חום. לעומת זאת, מזונות מפחיתי ליחה הם: שיפון מלא, רוקט, בצל ירוק, כרישה, תפוחים ירוקים, לימון, תה קמומיל וירוק, אורז מלא,קינואה. לפת, צנון וחזרת הם מזונות מפני רעלים וליחה.
לחיזוק מערכת העיכול נרבה באכילת מזון מבושל בקלילות, בישול קצר כמו הקפצה, לא מזון טרי, ירקות כתומים (גזר, דלעת, בטטה), סלק יעיל מאד לניקוי כלי דם ומערכת העיכול.נקפיד על זמני ארוחות קבועים.
לניקוי הכבד הצבע השולט הוא הירוק, כל העלים הירוקים, ברוקולי,ארטישוק, קטניות ירוקות (מאש, אפונה, תרמילי שעועית, ירקות גבעולים, פטריות שיטאקי, סרפד וחוביזה). ממשפחת הדגניים נעדיף גריסים מלאים, שיפון, שיבולת שועל, כוסמין. תבלינים מומלצים: ריחן, שמיר, שומר, עירית, בצל ירוק,נענע, כובע נזיר, רוזמרין, עלי דפנה. רצוי להגביל את כמויות המלח כי הוא מוריד את הצ'י כלפי מטה. פירות מומלצים: אגסים, תפוחי עץ, תאנים, אבטיח ומלון.
בעונת האביב מאד מומלץ להרבות באכילת נבטים של דגנים וקטניות. תהליך ההנבטה מעלה בצמח את רמת הסוכרים, הטעם מתקתק יותר, את אחוז הויטמינים ומינרלים ובעיקר ויטמין C המטהר רעלים ומשקיע שומנים. הנבטים קלים יותר לעיכול וניתן לאכול אותם טריים או לאחר בישול מאד קצר.
כיצד מנביטים דגנים וקטניות?
רצוי לרכוש זרעים מבית טבע, אורגנים: עדשים, חומוס, שעועית מאש, ועוד.
1. לשטוף היטב. להשרות במים 12 שעות. לשטוף שוב.
2. לסנן ולשפוך לתבנית , לשמור על לחות, לכסות בניר כסף או מגבת אטומה לאור. להחזיק בטמפרטורת החדר.
3. לאחר יומיים מתחילה הנביטה. אפשר להפסיק בכל שלב רצוי. את הנבטים ניתן לשמור בקירור מספר ימים.
4. נבטי מאש, אלפלפא, עדשים ניתן לאכול ללא בישול, אחרים רצוי "להקפיץ" או להוסיף למרקים.
[]
טיפים כלליים להקלה על תופעות עונת האביב
• עיניים מגורות ונפוחות – להניח עליהן פרוסת מלפפון ל כ- 1/4 שעה.
• עור מגורה – למלא מים באמבט, להוסיף 3 כוסות קמח תפוחי אדמה ולטבול להנאה.
• אקזמה בכל מקום בגוף – אכילת פסטו (לפי המתכון המצורף) מאד מרגיעה.
• עור ידיים סדוק ויבש – לשפשף פתיתי שיבולת שועל בין שתי הידיים ולשטוף במים קרים.
• עקיצת דבורה – לקרר מיד את המקום עם קרח ולמרוח בוץ.
• עקיצות חרקים – להכין משחה של סודה לשתייה עם מים ולמרוח במקום.
• איזון מערכת החיסון – עיסוי בשמן קמומיל.
• איזון מערכת העצבים והרגעה – עיסוי והרחת שמן לבנדר, משמש כאנטי היסטמיני.
• נזלת – עיסוי והרחת שמן ניולי ממתן את הנזלת האלרגית.
המידע באדיבות הגב' א. בגון, מוסמכת לרפואה סינית, קופ"ח לאומית, מחוז צפון