יום חמישי י"ח באדר ב תשפ"ד 28/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

המפתח לחלה

המפתח לחלה

ריח חמים אופף את המטבח ואת הופכת, בהינף חלה, לעקרת הבית המושלמת. כדי להגיע לכך- הנה הטיפים לפנייך.

נ. בת מנחם כ' בתשרי תש"ע - 08/10/2009 15:00

אין מאכל חגיגי יותר מחלות מיוחדות תוצרות  בית המונחות על שולחן החג. ריחן המשכר, טעמן המשובח ופריכותן הנהדרת, מעניקים לחג ניחוח מיוחד בטעם יהודי בלתי נשכח.

להלן מבחר הטיפים מאת המומחים להכנת חלות:

הבצק

• מינון השמרים המדויק, חשוב במיוחד להצלחת החלה, יש להקפיד להשתמש במינון השמרים  המתבקש מחסור בשמרים עלול לגרום לאי תפיחה מספקת.
• את השמן בבצק מומלץ להוסיף רק אחרי שהבצק מתחיל להתגבש וזאת כדי שהבצק יהיה נוח לעיבוד ולא דביק.
• על מנת להביא להתפחה מקסימלית, יש לפזר קמח על הבצק ולכסותו עם מגבת ובכך לשמור על לחותו.
• זמן ההתפחה צריך להיות מספיק דיו, התפחה קצרה מדי תגרום לחלה להיות דחוסה וכבדה.
• יש להקפיד על טמפטורה נכונה בסביבת ההתפחה. התפחה בסביבה חמה תגרום לבצק לתפוח מהר מדי ולהתעייף, התפחה בסביבה קרה מדי לא תאפשר לבצק לתפוח בהתאם למצופה ותגרום לחלה כבדה ולא אורירית.
• לקבלת חלות אוריריות במיוחד יש להתפיח את הבצק פעמיים. פעם אחת לאחר הלישה הראשונית ופעם שנייה, לאחר ההתפחה הראשונית, ללוש שוב  ולשים את הבצק לתפוח עוד כ 1/2 שעה.
• יש להקפיד על זמני מנוחה מספיקים בין התפחה להתפחה.


הלישה


• יש להקפיד על זמן הלישה המתבקש. לישה ארוכה מדי מחלישה את הבצק וגורמת לחוסר שמירה של השמרים. לישה קצרה מדי, לא מאפשרת לבצק לתפוח דיו וגורמת גם היא לחוסר שמירה של הגזים-השמרים.
• מומלץ להגיע למהירות הגבוהה בהדרגה על מנת לקבל  בצק איכותי.
• בעת לישת הבצק, בעיקר בתחילת התהליך, מומלץ לעצור פעם-פעמיים כדי לנקות עם לקקן את הבצק שנדבק לדפנות  כדי שהבצק יצא אחיד.
• יש להעביר את הבצק , לאחר הלישה, לקערה  גדולה וזאת על מנת לאפשר לבצק לתפוח ולהתרחב.


  האפייה

• לאחר עיצוב החלות, לפני מריחת הביצה והכנסתם לתנור,  יש לתת לחלות לנוח ולתפוח בערך כ-חצי שעה.
• התבנית המיועדת לאפיית  החלות צריכה להיות בטמפרטורת החדר לא קרה מדי ולא מחוממת.
• משך זמן האפייה המומלץ הינו 45 דקות לתנור רגיל.
• חשוב מאד להקפיד על מידת חום התנור. מומלץ להתחיל  בחום גבוה- 200 מעלות לעשר דקות ראשונות ואח"כ להנמיך  את התנור לחום בינוני- 180 מעלות למשך 30 דקות. לקראת הסוף מומלץ שוב להגביה את חום התנור  ל200 מעלות.
• בסיום האפייה חשוב מאד ! להוציא את החלה מהתנור ומהתבנית, מיד בסיום האפייה,  ולקרר אותה מחוץ לתבנית כדי לשמור על פריכותה ( השארת החלה בתוך התבנית יוצרת לחות בלתי רצויה ).

בהצלחה רבה, לאחר אפיית חלות עם טיפים כאלו, כל אחת תשמח לקבל ממך 'הפרשת חלה'...

המידע באדיבות יועצי האפייה של "קיצ'נאייד", יצרנית המיקסר החזק והטוב ביותר בעולם,  המגישה לקראת החג מבחר  טיפים להכנת חלות משובחות.