שבת א' בתשרי תשפ"א 19/09/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

הדבש, העוקץ וההכוונה שביניהם

הדבש, העוקץ וההכוונה שביניהם

לדבש, בעל הסגולות הרבות, נלווה באופן טבעי גם העוקץ. איך נמלטים ממנו ומהו בכלל?

נ. בת מנחם כ"ו באלול תשס"ט - 15/09/2009 10:05

חשיבותו של הדבש לאורך השנים הייתה בזכות מתיקותו, אבל גם בשל האפשרות לשמר אותו ולעשות בו שימוש תקופה ארוכה לאחר הרדייה.


רחל בורדי, נטורופתית בקופ"ח לאומית- מחוז צפון, מגישה מידע חשוב על בריאות הדבש:

"בדבש מצויים רכיבי מזון חיוניים החשובים לחי כמו לצמחים ולכן עדיף להשתמש בדבש לצורך המתקה יותר מאשר סוכר לבן.
בנוסף, למרות שהדבש מתוק עד פי 3 מהסוכר הלבן (שמכיל 400 קלוריות ל- 100 גר' ), הדבש מכיל רק כ- 300 קלוריות ל- 100 גר'.

ההרכב הכימי של הדבש נחקר בצורה נרחבת ונמצאו בו יותר מ-180 מרכיבים כימיים.

הדבש עני בחלבונים ודל בחומצות שומן, אבל עשיר באופן יחסי לפירות וירקות במינרלים וויטמינים, ניתן למצוא בו וויטמינים רבים כגון: B1, B2, B3, B5, B6, B9 וויטמין C .

בנוסף, ניתן למצוא בו גם מינרלים רבים וחומצות שונות.

נתי שוחט
 מתוק פי שלושה צלם


לא כולנו יודעים, אבל ישנה חשיבות לצבעו של הדבש!

ככל שהדבש כהה יותר- כך הוא עשיר יותר במינרלים וכך גם עולה רמת נוגדי החמצון בדבש.

מחקרים מראים כי שתיית 4 כפות דבש מדולל ב- 1/2 ליטר מים, בכל יום, מפחית את הסיכון למחלות לב, עקב השיפור ברמת נוגדי החמצון בדם.
תכונותיו הרפואיות של הדבש היו ידועות עוד בימי קדם וכיום אנו יודעים כי הסיבה לכך היא הפעילות האנטי בקטריאלית ונוגדי החמצון הרבים והחזקים הנמצאים בו וידועים בפעילותם כנגד מחלות שונות כגון: חיידקים ופטריות.

מריחת דבש על פצעים, כיבים וכוויות, מונעת התרבות מיקרואורגניזמים מזיקים וגורמת להשמדת חיידקים ופטריות בפגעי העור, ללא צורך בתוספת תכשירים אנטיביוטיים. עובדה זו נכונה לגבי דבש טהור בלתי מהול.

הדבש מסייע לריפוי פצעים בפה ולמניעת דלקות בחניכיים ובריפוי מערכת העיכול. בשל הרכבו המיוחד עם תכולת סוכרים גבוהה ורמה גבוהה של נוגדי חמצון , הוא עוזר במצב של אולקוס ומונע התפתחות חיידקים מזיקים במע' העיכול עם ירידה בשכיחות שלשולים שמתרחשים עקב החיידקים.
כיום מאכילים את הדבורים באבקות פרחים מיוחדות שמיועדות  לטיפול במחלות שונות ובראשן טיפול בנפילות של תאים לבנים אחרי טיפולים כימותרפיים.


להזכירכם, אין לתת דבש לילדים צעירים מגיל שנה!

       
רחל בורדי, נטורופתית בקופ"ח לאומית- מחוז צפון