יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

יש לי מושג

חסר הדעת מרבה דעות

הכינוי העברי הראשון, שניתן לראש הארגון הטרוריסטי, היה, למרבה הפלא, 'הרבה דעות'. איך הם הגיעו לזה?...

נ. ליברמן ז' בכסלו תש"ע - 24/11/2009 06:08

הכינוי העברי הראשון, שניתן לראש הארגון הטרוריסטי, אש"ף, (ארגון לשחרור פלשתין) לשעבר, יאסר ערפאת, היה, למרבה הפלא, 'הרבה דעות'.

כינוי זה הוצמד לשמו של ערפאת ימ"ש על ידי יהודי תוניס, מתוך פחדם, כי אי מי ישמעם משוחחים אודותיו.

בשנת ה'תשמ"ד (1984) הגיע יאסר ערפאת, ששמו המלא היה יאסר עבד א-רחמאן א-ראוף אל-קודווה אל-חוסייני מלבנון לתוניס, ויהודי המקום, בחששם כי יישמעו דנים בסוגיה היהודית - פלסטינית, החליטו להצמיד לו שם קוד, שנמצא בדמות תרגום שמו לעברית: 'הרבה דעות'. השימוש בשם הקוד אפשר ליהודים לדון בנושא, ללא חשש מתגובה אנטישמית, וכך נשמעו יהודי תוניס  משוחחים על: 'הרבה דעות ז'א מן בריז', משפט שפירושו: יאסר ערפאת הלך (נסע) לפריז.

יאסר ערפאת הגיע לארץ ישראל בשנת תשנ"ד (1994) לאחר שקיבל מממשלת רבין שליטה על הערים עזה ויריחו במסגרת הסכם אוסלו, והיה אחראי לרצח יהודים רבים. ה' יקום דמם.

בשנת תשס"ד (2004) אושפז בפאריז בבית החולים 'פרסי' שם מת בתום מחלה.

"כן יאבדו כל אויביך ה'"