אנ"ש
נשלמות ההכנות ליום ההילולא הט"ז של האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע
אלפי חסידי חב"ד בכל אתר ואתר יציינו מחר את יום ההילולא הט"ז של כ"ק האדמו"ר מלובאוויטש זי"ע. אלפים רבים צפויים להצטופף בציון הקדוש בבית החיים 'מונטיפיורי' בניו יורק. בארץ תערך התוועדות המונית בכפר חב"ד
עשרות אלפים צפויים לעלות לציונו של הרבי שבניו-יורק, ולהשתתף בשורה של התוועדויות וכנסים לרגל היום הקדוש. תורים ארוכים ישתרכו במשך עשרים וארבע השעות של יום ההילולא של כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע, ליד ציונו הקדוש שבבית-החיים 'מונטיפיורי' בניו-יורק. רבבות חסידי חב"ד והמוני בית-ישראל יעלו להשתטח על הציון ולהעתיר תפילה על הפרט ועל הכלל.
בגלל העומס העצום הצפוי, קבעו הממונים על הסדר במקום כי לכל אחד יינתנו שתי דקות בלבד כדי לשהות בתוך ה'ציון', הזמן הדרוש כדי לקרוא 'קוויטל', בעוד שאר התפילות ייאמרו מחוץ למבנה.
ואילו כאן בארץ, העצרת המרכזית תתקיים ביום שני אור לג' בתמוז, סביב שולחנות ערוכים, באוהל האירועים הענק שליד בית-הכנסת 'בית-מנחם' בכפר-חב"ד, והיא מאורגנת ע"י צעירי-אגודת-חב"ד באה"ק, בראשות הרב יוסף-יצחק אהרונוב.
ההתוועדות תיפתח בתפילת ערבית ובלימוד חלק ממאמר 'ואתה תצווה', כנהוג. בהתוועדות יישאו דברים הגה"ח הרב מרדכי שמואל אשכנזי, מרא דאתרא דכפר חב"ד; כ"ק האדמו"ר מסאסוב שליט"א; כ"ק האדמו"ר רבי יקותיאל אבוחצירה שליט"א מאשדוד, בן הצדיק ה'בבא מאיר' זי"ע; הרה"ח הרב חיים שלמה דיסקין, שליח הרבי ורב קהילת חב"ד בקריית-אתא.
בין האורחים המיוחדים שיבואו לספר על פגישות עם הרבי: ההיסטוריון הד"ר אריה מורגנשטרן, שזכה לקבל שליחות מיוחדת מהרבי בעצם ימי מלחמת יום-הכיפורים; הד"ר אהרון דנציגר, אורתופד מומחה בהדסה עין-כרם, שהיה חבר במשלחת מצוייני צה"ל בשנת תשל"ו ומרגיש מאז חוב מיוחד לרבי ולחסידות חב"ד.
על מופת אישי מיוחד יספר מר ישראל גרנות, כיום יועץ כלכלי, ובשנות השמונים קצין הביטחון של הקונסוליה הישראלית בני-יורק.
בין הדברים ישיר הציבור את ניגוני הרבי , עם הזמר החסידי ר' יוני שלמה ומקהלת חסידי חב"ד.
מצעירי אגודת חב"ד, המארגנים את האירוע הגדול, נמסר, כי השאיפה היא ליצור אווירה של התוועדות חסידית אמיתית שתכבד את דמותו של האדמו"ר ואת כבודה של החסידות המפוארת. בעצרת צפויים להשתתף אלפי חסידי חב"ד ומוקירי הרבי מכל רחבי הארץ.
כמו כן, חסידי חב"ד ינהגו ביום ההילולא על-פי המנהגים שקבע כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש לאחר הסתלקות חותנו, אדמו"ר הריי"צ זצ"ל. הדלקת נר נשמה, כתיבת 'פדיון נפש', לימוד המשניות של אותיות השם, וקיום התוועדויות חסידיות בחוג המשפחה ובכל קהילה ומוסד.
![]() |
[] |
![]() |
[] |