יום רביעי ז' בניסן תשפ"ג 29/03/2023
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

אנ"ש

הערב יומא דהילולא של מרן הגה"ק מהר"ם מבילגורייא זי"ע

מחר יעלו המוני חסידי בעלזא לטבריה לפקוד את ציון קדשו, בראשות בנו כ"ק האדמו"ר מבעלזא שליט"א

יוחנן וייסברג כ"ד בחשון תש"ע - 11/11/2009 14:27
הערב יציינו אלפי חסידי בעלזא אם יום ההילולא של הגה"ק רבי מרדכי רוקח מבילגורייא זי"ע, שנסתלק בכ"ה מרחשון שנת תש"י, אביו של כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא שליט"א.

ביום כ"ה מר חשון תש"י עלתה נשמתו הטהורה למרומים, לאחר מחלה קשה ומרה, ונטמן בלוויה ענקית, בהוראת אחיו כ"ק מרן אדמו"ר מבעלזא זי"ע בבית החיים העתיק בטבריה, על יד ציוני תלמידי הבעש"ט הק' זי"ע.

הערב יערוך בנו כ"ק האדמו"ר מבעלזא שליט"א את שולחנו הטהור לכבוד יום ההילולא, בהיכל הגרויסע שטוב, בנין מרכז העולמי בקרית בעלזא בירושלים. שידור חי יועבר לכל ריכוזי בעלזא בעולם כולו.

מחר, יעלו המונים לציונו הק' בבית העלמין העתיק בטבריה, בתחבורה מאורגנת מכל ריכוזי בעלזא בארץ. היערכות מיוחדת נעשתה בשטח בית העלמין, בהקמת אוהל ענק עם ארוחות חמות וכיבוד של מזונות ושתיה במשך היום כולו, ע"י הרב בערל קליין והרב אברהם ישעי' שטעסל. כמו"כ עיריית טבריה מכינה את השטח ומעמידה שירותים ניידם וברזי מים לרווחת אלפי העולים לציון הק'.

כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א יגיע אחה"צ לציון הק' שם יאמרו את המזמורים כמנהג בית בעלזא, ולאחר מכן ישא מדברות קודש על הציון כנהוג.
  1. 1. יישר כח
    נחום 11/11/2009 22:43
    אתם מצליחים להישאר ברמה יפה ומכובדת, מעשירים את המקום בתכנים רוחניים ומרתקים.
    המשיכו והצליחו.