יום שלישי ח' בניסן תשפ"ד 16/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

מוס פירות יער

מכינים מאפי גבינה?

כל גבינה שאתם משתמשים בה, הקפידו שתהיה יבשה. כך תמנעו את היעלמות הפריכות הנדרשת, וכך גם תיצרו מאפה יציב ויפה יותר.

(טיפ שמרית)

אפרת ליבפרוינד עם כללי ברזל ממטבח השפית והפעם עם מוס מעולה ואנין במיוחד. פירות היער

אפרת ליבפרוינד י"ג בתשרי תש"ע - 01/10/2009
חזרנו לסדרת המוסים והפעם בחרתי להביא לפניכן מוס מעולה ואנין במיוחד. אני קוראת לו מוס פירות יער אך ניתן להשתמש בכל פרי כשהוא במצב טחון.

כאשר אנחנו עובדים עם פירות יש להיזהר משום שהפירות מגירים נוזלים רבים ולכן יש להקפיד על כמה כללים:

הראשון- לעבוד עם סירופ סוכר כפי שאציין בהמשך. 

השני-
 יש להקפיד לסחוט היטב את הפרי מהנוזלים לפני שאנו הופכים אותו לרסק.

ניתן להשיג בחנויות המתמחות רסק פרי מוכן מעולה, שמקצר את זמן ההכנה ביותר.

את המוס המוכן אפשר ליצוק לתוך תבניות סיליקון במגוון צורות, להקפיא מעט ולשחרר או - להגיש בכוסות זכוכית יפות.

ו- מי שרוצה להשקיע ולקבל תוצאה מקצועית במיוחד, יכולה להכין כוסות שוקולד כפי שמופיע בתמונה.

הסבר על הכנת הכוסות יובא בהמשך, והנה ההוראות המפורטות:
 
מוצרים:

למוס:

1 כוס סוכר
½ כוס מים
3 חלבונים
½ קילו רסק פרי(פירות יער,תותים,מנגו,פרי משומר)
2 מכלים ריצ' להקצפה


לכוסות השוקולד:


200 ג. שוקולד מריר
100 ג. שוקולד לאפיה
 
מוס פירות יער. [צלם]


אופן ההכנה:

תחילה יש ליצור סירופ סוכר על ידי בישול הסוכר+המים.
יש לבשל עשר דקות ולבחוש מידי פעם
להסיר מן האש ולקרר כשעה.

להקציף חלבונים כדקה, ולהוסיף באיטיות תוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר.
להמשיך להקציף יחד עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת להקציף את הריצ' או לחילופין שמנת מתוקה.

כאשר הקצפת יציבה יש לקפל לתוכה את קצף החלבונים וכן את רסק הפרי עד לאיחוד מושלם.

-יש אפשרות לקפל את התערובות על ידי המיקסר

יש לשמור במקרר או בפריזר כגלידה מעולה.

ו... טיפ למי שרוצה להשקיע:

יש להצטייד בתבניות שוקולד בצורת כוסות כבתמונה)

יש להמיס יחד את 2 סוגי השוקולד ולמלא את השקעים
עד שפתם.

להמתין 5 דקות ולרוקן את השוקולד המיותר.

להכניס את תבניות השוקולד למקפיא לעשר דקות
להוציא ולשחרר בעדינות את הכוסות.
להכניס את המוס לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולזלף לתוך הכוסות.

ניתן לשמור במקרר שלושה ימים, ובמקפיא עד חודשיים.

בהצלחה רבה!

גם הפעם אשמח לענות על שאלותיכן בקשר למתכון.

  1. 14. מעולה כל מילה מיותרת [לל"ת]
    רותי 05/12/2009 23:37
  2. 13. הכי טוב עם תותים קפואים
    מירב ג 02/11/2009 16:14
    הכי טעים
  3. 12. מאוד אהבו את המוס הוא מיוחד ומרענן
    רוחלה 01/11/2009 08:21
    אם אפשר עוד מתכונים כאלה
  4. 11. מוס מעניין, ולא הרבה עבודה דווקא
    שולי 19/10/2009 13:33
    המוס מעניין, וטעים מאד. הגשתי על מגש אלגנטי וזה השליםפ את הארוחה. פשוט מדהים.
    זה גם קצת יותר מעניין מהמוס שוקולד, שגם הוא היה מצויין.
    המתכונים כאן מעולים, אני חייבת לציין
  5. 10. מדור נפלא.מתכונים אחד אחד
    צירה 18/10/2009 16:04
    תמיד יש אנשים שלא יהיו מרוצים
  6. 9. לגברת הנכבדת עם הטענות
    רינה 18/10/2009 15:40
    האם ניסית כבר את כל המתכונים??מה זה חוסר הפרגון הזה רוצים את אפרת ליבפרוינד מאוד מאוד!!
  7. 8. אפרת הגדולה מכולם
    רותי כהן 18/10/2009 14:25
    כל הכבוד לך, אני שמחה שאת באת לאכסניה המכובדת הזו.
  8. 7. גם לי יש טענות על המדור
    ציפי 18/10/2009 14:25
    הוא לא מתעדכן מספיק, ולדעתי אם תגוונו את מגישות המתכונים יהיה כאן לגולשות יותר מעניין
  9. 6. אפילו את הכוסות ניסיתי
    רוחלה 18/10/2009 10:34
    יצאו כוסות יפהפיות אבל חייבים להשתמש בתבנית מתאימה
  10. 5. שירה
    הארה והערה 18/10/2009 01:07
    א. המתכונים מעולים. לא ידעתי שיש כאן גם את זה, וניסיתי את שלושת המתכונים שהואלתם להביא כאן.
    ב. אני אומרת (כותבת...)'הואלתם' כי זה קצת לא לעניין שהמדור מתחדש לעיתים כל כך רחוקות. מדור כמו זה צריך לספק הרבה יותר חומר בהרבה פחות זמן.
    בכל אופן, זו רק מחמאה עבורכם, שאפרת כותבת אצלכם. אבל אתם חייבים להעדשיר יותר את המדור
  11. 4. ניסיתי....
    יוכי 17/10/2009 21:11
    ניסיתי עם דובדבנים קפואים שמוכרים היום בחנויות המתמחות יצא נפלא!
  12. 3. אין זה לא יאומן אפרת פשוט מפתיעה כל שבוע מחדש
    נחמי גולדברג 16/10/2009 01:10
    אני כל שבוע עושה את המתכון וזה יוצא משהו ..אני בטוחה שאני הולכת להירשם לקורסים של אפרת היא פשוט אדירה..
  13. 2. מקסים.כיף שאתם מוסיפים מתכון כל שבוע!!
    אלישבע 15/10/2009 13:02
    הולכת לנסות....אדווח!
  14. 1. האם כל המתכונים יהיו בכזו רמה?
    גאולה 15/10/2009 12:51
    לאנשים מקצועיים בלבד, או שיש מתכונים של "לשפוך הכל" לערבב וכד'.
    עוגות בחושות של מקסימום רבע שעה עבודה, יהיו כאלה מתכונים?

    תודה