יום חמישי ב' באלול תשע"ז 24/08/2017
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

מעושנים חמים וטעימים

נייר האפייה לא זז

על מנת למנוע את תזוזת נייר האפייה (פרגמנט בלע"ז) לחלחו מעט את קרקעית התבנית במים. הנייר ייצמד לתבנית ולא 'יסע' עליה

(נ. ליברמן)

מנה ראשונה בשרית חביבה ובלי הרבה טרחה. פשוט הולכים לקצב טוב וקונים בעוד מועד כמה מעושנים טובים, ומכינים סלט – דקה אחרי שהם מונחים על מחבת, החביבים שלנו כבר בשלים להגשה. מושלם, רק המחיר גבוה, אבל לא לשכוח שמדובר בבשר מוכן, שאינו מתכווץ על האש

צחי בוקששתר, ט"ז באלול תש"ע - 26/08/2010

המנות כאן – רק כדוגמא, על בשר מעושן יתאים, רצוי קצת שמן.

(החומרים ל-4 מנות)

מצרכים:

150 גרם חזה אווז מעושן
150 גרם פסטרמה הודו טובה, רצוי לא חזה
150 גרם  פסטרמה בפלפל
3 כפות שמן זית
½ בצל פרוס
1 גזר פרוס

מצרכים לרוטב:
 
½ שן שום כתושה
כמה טיפות מיץ לימון
כפית רוטב סויה וכפית דבש
כמה עלי טימין

להגשה:

סלט ירוק טעים
פרוסות שקדים קלויות
 

  []


אופן ההכנה:

את הבשר אנו פורסים גס, פרוסות בעובי 6 מ"מ בערך. את חומרי הרוטב אנו מכינים בקערה. לפני ההגשה, פשוט מקפיצים במחבת את הגזר והבצל, אחרי ½ דקה מוסיפים את הבשר ומיד אחר כך את הרוטב. מכבים את האש, הבשר לא צריך להתבשל אלא רק להתחמם. מסדרים על הסלט, בוזקים שקדים ומגישים.

בעזרת מברשת מורחים על הבשר ומניחים על הגריל כשהרוטב כלפי מטה. מברישים בצד השני. גם את הבצל והגזר מנחים על הגריל, או שהופכים את הבשר. מחלקים את הסלט לצלחות. כשחם ומתחיל להשחים, מעבירים לסלט ומגישים.

טיפ:

כדי לקלות שקדים או צנוברים – הכי טוב מחבת יבשה, ללא שומן, אך עם עין פקוחה.