יום רביעי כ"ז בכסלו תשפ"ב 01/12/2021
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

פרגיות ממולאות על מצע אורז ותרד

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

הכלים הנוצצים, הקישוטים המבריקים ומתכון ייחודי למי שמעוניינת במנה עיקרית אלגנטית ומושלמת.

אפרת ליבפרוינד י"ב בתשרי תש"ע - 30/09/2009

נחרוג לרגע מסדרת המוסים שבה פתחנו עם מוס השוקולד, ונקפוץ למנה עיקרית מיוחדת לחג הסוכות, שבו המוטיבציה להשקיע ולהגיש מנה שהיא מעט מעבר- משותפת לכולנו.

הפעם אגיש כאן מנה עיקרית מצויינת, שמשולבת כבר עם התוספת כחלק בלתי נפרד ממנה. לפי מרכיבי המנה תוכלנה כבר לראות שזו עתידה להיות מנה משובחת בטעמה, מעולה ויפהפיה עם הגשה מסוגננת.

הנה:

מצרכים:

10 פרגיות(ירכיים) ללא העור
 
למילוי:

1 בצל
4 כפות שמן
2\1 כוס אורז
מלח פלפל שחור
1 כוס מים רותחים
4\1 כוס צנוברים קלויים
3 פרוסות פסטרמה לבחירה
4 כפות תרד או פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:

חותכים בצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
מוסיפים את האורז השטוף ואת המלח והפלפל. מטגנים עוד כדקה, ויוצקים את המים הרותחים.
ממשיכים בבחישה עד שכל המים מתאדים.
מוסיפים רבע כוס צנוברים קלויים, 3 פרוסות פסטרמה חתוכות לקוביות וכן את התרד או הפטרוזיליה הקצוצה.
טועמים ומתקנים את התיבול.
מניחים מהמילוי בקצהו של כל נתח פרגית, מגלגלים לרולדה ומהדקים. (ניתן להדק עם קיסמים).
 

פרגיות ממולאות  על מצע אורז ותרד [צלם]

לרוטב:

4 כפות שמן
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
2\1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
3 כפות סילאן
3 כפות רכז רימונים
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי
 
אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים.
מסדרים את הרולדות בתבנית.
שופכים את הרוטב מלמעלה, ואופים כשעה בתבנית מכוסה בחום של 200 מעלות.
מסירים את הכיסוי, מנמיכים את החום ל- 180 מעלות, ואופים עוד כרבע שעה, עד לקבלת הגוון הנאה.

כשהרולדות מתקררות מעט, חותכים לפרוסות אלכסוניות יפות.
 
להגשה:

1 חבילה קוסקוס מוכן או אורז
תרד מוקפץ במעט שמן ותבלינים
 
אופן ההכנה:

מבשלים את הקוסקוס או את האורז. מניחים בתוך פורמה עגולה.
לחוד- מקפיצים תרד במעט שמן ותבלינים כחמש דקות.
מניחים תרד מעל האורז, ומעליו את נתחי הפרגית הממולאת, ומגישים לסועדים על צלחת נאה.

בהצלחה רבה! 
אני כאן לכל משוב, שאלה ותגובה



הודעת מערכת:

יום רביעי הבא, חול המועד סוכות, לא יתחדש מדור מתכונים 'מפני קדושת המועד'. ניפגש אי"ה לאחר חג הסוכות.
חג שמח!

  1. 12. הכנתי לשבת מאוד התלהבו! [לל"ת]
    נחמי א 26/10/2009 12:16
  2. 11. תשובה לשרה א.
    יפית 15/10/2009 13:00
    המדור החדש והמדהים הזה כנראה לא מתאים לך....חבל שבני משפחתך לא יוכלו להנות מאוכל מושקע ואסטטי
  3. 10. תודה ובקשה...
    שושנה 14/10/2009 00:59
    ממש תודה על המדור הנפלא.
    אם אפשר לתת מתכונים עם מוצרי יסוד זולים ולא יקרים (כמו ריצ' וכדו').
  4. 9. רעיון לשדרוג
    מרים 13/10/2009 21:37
    אפשר לוותר על הרוטב ובמקום לטגן כמו שניצל-מעולה!
  5. 8. עזבו אתכן
    שרה.א. 13/10/2009 18:31
    בשביל מה להשקיע כל כך הרבה במנה מסכנה שאוכלים ואחרי רגע שוכחים מה אכלו?
    זורקים רבעי עוף בתנור, מפזרים קצת תבלינים וגם זה 'יוצא פצצה'...
  6. 7. אותו תיבול !שווה לנסות מדהים!! [לל"ת]
    מירי 12/10/2009 15:16
  7. 6. השארת את התיבול אותו הדבר?
    שולי 12/10/2009 14:35
    שאלה למירי
  8. 5. ניסיתי עם חזה עוף יצא פיצוץ [לל"ת]
    מירי 12/10/2009 11:41
  9. 4. ניסיתי...יצא משהו!!
    אלקה 05/10/2009 23:07
    מתכון מעולה ולא מסובך
  10. 3. ניסיתי...יצא מדהים!!
    דיני 04/10/2009 16:21
    ניסיתי......יצא מדהים!!
  11. 2. נראה מדהים
    יפית 30/09/2009 23:37
    התמונה נראית משכנעת....אנסה מחר
  12. 1. אין לי זמן...
    שולי 30/09/2009 21:13
    נכנסתי למצוא כאן מתכון למנה עיקרית, אבל לא נראה לי כי אספיק כבר...
    אולי תציינו כמה זמן לוקחת הכנת המנה? יעזור מאד.