מתכון
עוגיות ברנפקלס ושומשום
לכבוד שבת: מתכון בריא, מלא וטעים להפליא. מיועד לכל אילו שמעוניינים לנשנש משהו טעים, ועל הדרך לצבור ערכים תזונתיים שלא מיותרים לאף אחד מאיתנו...
5 כפות דבש
5 כפות סוכר חום
חצי חבילה (100 גרם) מזולה בלי מלח
חצי קילו שומשום
4 כוסות גדושות של ברנפלקס תלמה
![]() |
[] |
אופן הכנה:
קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שמשחים.
מטגנים בנפרד, על אש גבוהה במחבת ללא שמן, את הדבש והסוכר.
על אש גבוהה ומוסיפים את המזולה, עד שמקבלים תערובת חומה נמסה.
מוסיפים את השומשום הקלוי ואת הברנפלקס ומבשלים מספר דקות נוספות.
פורסים נייר אפייה על מגש, משטיחים את התערובת עליו כאשר היא חמה ומכניסים לתנור- למשך 20 דקות בחום של כ-180 מעלות.
מיד לאחר האפייה מכניסים את המשטח למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים ושוברים את המשטח לריבועים.
מגישים- אפשר עם מעט סילאן ליד.