מתכון
מכינים פוקצ'ינות לשבועות?
לקראת חג השבועות, שמרית גאה להציג את המתכון המנצח לפוקצ'ינות עם ירקות, גבינה, אנטי פסטי וכמובן - הרבה הרבה טעם. אפשר כבר להיכנס למטבח
(המתכון מותאם להכנת 25 יחידות)
רכיבים:
בצק:
· 1 ק"ג קמח חיטה לבן (7 כוסות)
· 2 כוסות מים (550 מ"ל)
· 1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם)
· 1 משפר אפייה
· כף וחצי מלח (30 גרם)
· 4 כפות שמן זית ( 40 גרם)
אנטי פסטי:
· בטטה, בצל, גזר ושומר קלופים ופרוסים (לפי בחירה)
· עגבניות שרי חצויות
· פטריות חצויות או פרוסות
· פלפל שחור גרוס, מלח גס
· שמן זית
מלית גבינה:
· 200 גרם גבינת שמנת
· 4 כפות גדושות רוטב פסטו (80 גרם)
· גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות (אם רוצים)
אופן ההכנה:
בצק:
1. שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק. (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים)
2. לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ-4-5 דקות נוספות במהירות בינונית. במידה והבצק רך מידי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה)
3. יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה כ-30 דקות
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים (כל כדור במשקל 60-70 גרם) ומניחים בתבנית. מתפיחים בשנית עד שהבצק תופח פי אחד וחצי
אנטי פסטי:
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. מסדרים את הירקות בתבנית (בטטה, בצל, גזר ושומר ), מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ואופים בתנור בחום גבוה (220 מעלות) עד להתרככות הירקות. יש להקפיד לא לאפות יותר מידי היות והירקות עוברים אפייה נוספת.
מלית הגבינה:
7. מערבבים בכלי את גבינת השמנת ורוטב הפסטו.
הפוקצי'נות:
8. לוחצים במרכז כל כדור בצק ומרדדים עם 2 אצבעות משומנות בשמן זית. חוזרים על הפעולה לשיטוח הבצק. בגומה שנוצרה שמים מעט מלית גבינה ומסדרים את הירקות (לפי בחירה)ופרוסות גבינת פרומעז(לא חובה). משהים להתפחה נוספת של כ-10 דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.
מגישים בטמפרטורת החדר +
חברת "שמרית" מייצרת ומשווקת שלושה מוצרים: קוביה "שמרית" – קובית שמרים טריים, 50 גר' נטו, שקית "שמרית" – גרגרי שמרים טריים להוספה ישירה לקמח, שקית שמרית+ משפר לאפיה ביתית. מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.