יום שלישי י"ג בתמוז תשע"ט 16/07/2019
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

כל המתכונים החמים לל"ג בעומר

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

למדורת ל"ג בעומר עניינים נשגבים יותר מאשר מרשמלו ו'קרטוצ'קעס', אבל למדורה המשפחתית שתערכו עם הידים - קבלו מתכונים וטיפים לצלייה השנתית עם הילדים

שירות מערכת 'טוג', י"ד באייר תש"ע - 28/04/2010
לקראת ל"ג בעומר - מגיש השף יפתח צפריר טיפים לשדרוג טעמי המדורה להכנה עם ילדים:

  []

תפוח אדמה ממולא כל טוב 

- חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).
ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים, כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד...

- מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.

- זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם!

לחם אינדיאני

- מכינים עם הילדים בצק (אפשר בצק פוקצ'ה- מתכון מטה) ומגלגלים אותו על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'.

- מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

עומר שביט
לחם פוקצה [צלם]

לחם פוקצ'ה עם תוספות

- מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק

רכיבים:

1 קילו קמח
3 כפות שמרים
3 כפיות מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

- לשים את הבצק, מתפיחים מתחת מגבת (עד שמכפיל את גודלו)
- יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול)
- פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית
- מניחים תוספות לפי הטעם: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד.
- מניחים על סאג' מעל המדורה עד שהבצק מתחיל להשחים.

ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

לקינוח - פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד
  []

אופן ההכנה:

- משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש.
- מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה)
- טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת "פו" כי זה חם..) ואוכלים!