יום רביעי י"א בסיון תש"פ 03/06/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

מוס שוקולד

נייר האפייה לא זז

על מנת למנוע את תזוזת נייר האפייה (פרגמנט בלע"ז) לחלחו מעט את קרקעית התבנית במים. הנייר ייצמד לתבנית ולא 'יסע' עליה

(נ. ליברמן)

שלחתן שאלות נוספות- ואפרת ליבפרוינד עונה עליהן. הכנסו לצפייה בסודות המקצוע הנוספים.

אפרת ליבפרוינד, שף- קונדיטורית ד' בתשרי תש"ע - 22/09/2009

 לרגל תקופת החגים, נפתח את המדור בסדרה של קינוחי 'מוסים'. המוס הראשון שנציג כאן הינו מוס שוקולד משובח ומוצלח, ולא קשה להכנה.

לעבודה!

לפנינו מרשם למוס שוקולד שהוא ממש אחד מ"נכסי צאן ברזל" של האפייה המתקדמת, אופן ההכנה פשוט ביותר והחמרים זמינים.

בהמשך, נשתמש במרשם זה בתור בסיס להכנת קינוחים ופטיפורים יותר מורכבים, אבל נתקדם שלב אחר שלב.

ניתן לשמור את המוס במקרר עד שבוע, ובפריזר עד שישה שבועות! (בדיוק לתקופת הדיאטה של אחרי החגים...)


מוס שוקולד בסיסי

מצרכים:

5 ביצים שלמות

5 כפות אינסטנט פודינג וניל

250 ג. שוקולד מריר

3 כפות אבקת נוגט- לבחירה

2 מיכלים שמנת מתוקה או ריץ' קצפת
 

מוס שוקולד בסיסי, אפרת ליבפרוינד שף-קונדיטורית [צלם]


אופן ההכנה:

להקציף ביצים שלמות+האינסטנט כ-7 דקות.

להמיס את השוקולד+אבקת הנוגט.

תוך כדי הקצפה איטית, יש  להוסיף את השוקולד לביצים עד לאיחוד מושלם של החומרים.

להקציף לחוד את השמנת ולקפל לתוכה את תערובת השוקולד.

לשמור בקירור עד ההגשה

הטיפ שלי למתכון: ניתן להקפיא את המוס ולהגיש אותו בתור גלידת  שוקולד מ ע ו ל ה!!

בהצלחה רבה, אני כאן לכל שאלה, משוב ותגובה.


----------------------------------------------


משוב:

הנה אני כאן, עם תשובות לשאלותיכן-

 - אבקת נוגט מעניקה טעם ייחודי למאפה, ניתן להשיגה בכל החנויות המתמחות בחומרי אפייה, יש כאלו בכל הארץ.

- אפשר להקציף ביצים ללא סוכר, ובוודאי שהוא מתקשה גם כך, וניתן ליצור קצף יציב ומשובח.

- ניתן בהחלט להוסיף ליקר למוס, הכמות המומלצת לשלב במתכון זה: כ-3 כפות.

- אכן, ניתן להחליף בשוקולד לבן, אך בחלבי בלבד ולא בפרווה!!!


***

(עודכן: 15:25, 12/10/2009 )

- יש לזלף את המוס לתוך הכוסות מיד בגמר הכנת המוס, ניתן להקפיא את הכוסות עם המוס המזולף.

ו... כלל ברזל של קונדיטוריות:
לעולם אין לנסות לזלף מוס קפוא!

- ולשאלתה של גולדי נוימן:

לערבוב השוקולד בלא שיווצרו גושים יש להמתין מעט לאחר המסת השוקולד המוחלטת כדי שלא יישאר רותח.
לאחר מכן יש לערבב את השוקולד יחד עם הביצים בעזרת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית... המיקסר עושה את עבודת הערבוב הכי טוב.


שאלות נוספות?

בהצלחה ובהנאה-

אפרת.

  1. 30. מתכון מצוין [לל"ת]
    אופה נמרצת 06/12/2009 16:24
  2. 29. הכנתי בכוסות...
    אהובה מהצפון 05/12/2009 23:40
    לא היה לי זמן להתקשקש עם כוסות...הכנתי את המוס ויצקתי לכוסות....נפלא!תודה לכם!
  3. 28. הצליח לי מאוד.תודה לאפרת
    חנית 21/11/2009 21:10
    ויש לי ממש שתי ידיים שמאליות באפיה!!
  4. 27. זה מתכון נהדר
    אריאלה 02/11/2009 16:16
    תודה
  5. 26. הכנתי לשבת היתה התלהבות
    גילי א 01/11/2009 08:19
    אפילו את הכוסות הכנתי..
  6. 25. מעולה.
    עטרה 26/10/2009 16:36
    הקפאתי את המוס והגשתי כמו גלידה.....נפלא!
  7. 24. מתכון מעולה
    טובה 18/10/2009 10:32
    מתכון מעולה יצא נהדר
  8. 23. מדהים ותודה רבה..
    צירה 14/10/2009 01:08
    פשוט נפלא איך שאת מראה שאפשר לעשות דברים מקסימים ממאכלי השבת הרגילים.
    רציתי להעיר לתומכת המולהבת שהייתה חייבת להוציא רגשותיה החוצה בקשר למס' הנייד שלך, עצתי אליה שקודם תנתק את אפשרות הגלישה שלה לאינטרנט.
  9. 22. מתכון נהדר תודה!
    יהודית 13/10/2009 21:35
    אפשר לנסות עם שוקולד רוזמרי
  10. 21. לתשומת לב: תשובות לשאלותיכן
    מערכת אתרוג 12/10/2009 15:31
    עודכנו תשובות נוספות לשו"ת על מתכון המוס השוקלדי כתגובה לשאלותיכן בשולי המתכון.
  11. 20. מוס שוקולד
    גולדי נוימן 12/10/2009 13:48
    איך מערבבים את השןקןלד המומס כך זיצא בלי גושים?
  12. 19. אני ממש מתרגשת...........אפרת ליבפרוינד..
    ברכה 12/10/2009 01:59
    בשבילי לקבל מתכונים מאפרת זה ממש הגשמת חלום אין מה לדבר אפרת היא מספר אחד בתחום ,חוץ מהמומחיות המיקצועית היא גם אישה מדהימה במיוחד (אני מכירה)ואני ממש מפרגנת מכל הלב.....
  13. 18. משוב
    rivky 30/09/2009 11:31
    המוס ממש מוצלח בתור גלידה. הוספתי עוד אבקת נוגט והגשתי עם רוטב שוקולד וליקר נוגט ביתי. טעים!
  14. 17. אפרת ליבפרוינד-שדרוג גדול לאתר שלכם!
    מינה 30/09/2009 00:25
    ישר כוח גדול על המדור החדש.אין ספק שהוא ישדרג את אתר אתרוג
  15. 16. לתשובת לב: תשובות לשאלותיכן
    מערכת אתרוג 29/09/2009 13:11
    תשובות נוספות לשו"ת החמים על מתכון המוס השוקלדי וטיפים נוספים, כתגובה לשאלותיכן עודכנו בשולי המתכון.
  16. 15. בתחום המטבח את עשר!! - אבל
    תומכת מולהבת 29/09/2009 10:30
    באתר כשר כמו אתרוג, חבל שאת לא מפרסמת מספר פלאפון כשר.
  17. 14. עוד בקשה קטנה
    עטי 28/09/2009 23:49
    אם אפשר להכניס את המרשמים כבר באמצע השבוע ,כדי שנוכל להתכונן ולהכין את זה לשבת ,תודה!
  18. 13. שאלה
    עטי 28/09/2009 23:13
    אם אני רוצה לזלף את המוס בכוסות שוקולד כמו בתמונה,מתי עלי לעשות זאת?מיד בסיום ההכנה או במצב קפוא או מקורר?
    ותודה על המתכון .מקוה שזה יצליח
  19. 12. מוס מוצלח ביותר!!!
    ריקי 25/09/2009 10:49
    ניסיתי את המוס יצא מדהים!!! אני נהנת מאוד ממתכוניך. המשיכי להצליח ושבת שלום.
  20. 11. הכי מקצועית שיש בתחום!
    דבורה 25/09/2009 01:39
    אפרת ליבפרוינד הכי מקצועית בתחום.בחירה טובה שלכם!
  21. 10. האם יש תחליף?
    חוצניקית 24/09/2009 16:03
    תודה רבה על המדור הנפלא, ותודה לך אפרת על שאת מפנה זמן מסדר יומך העמוס לענות על שאלותינו,
    רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת נוגט או אולי את יודעת איך קוראים לזה באנגלית?
  22. 9. תודה!!!בטח יהיה מדהים!
    אפרת 24/09/2009 13:44
    וואו...מזל טוב על המדור...יהיה מדהים בטוח!!!
  23. 8. מתכונים
    שרי 24/09/2009 13:43
    איזה רעיון!
    איזה סטייל!
    מדהים,
  24. 7. עוד שאלה
    שרה 24/09/2009 09:47
    מה זה אבקת נוגט? היכן קונים אותה?
  25. 6. לאפרת
    שרה 24/09/2009 09:46
    מס' שאלות:
    האם לא מקציפים עם סוכר? הקצף מתקשה גם ללא סוכר?
    האם אין להכניס אלכוהול למוס?
    ושאלה אחרונה - האם ניתן להמיר את השוקולד בשוקלד לבן?
    אשמח לתשובתך
  26. 5. מצטרפת לרותי
    אלעדית 24/09/2009 07:46
    תביאו תמונות של התהליך.
  27. 4. שלום אפרת
    שירה 23/09/2009 12:38
    את האדם המושלם להגשת מתכונים, טעמתי בעבר משהו שאת הכנת והיה מאוד מאוד טעים.

    מקווה שתצליחי
  28. 3. תודה ענקית
    חנה האשדודית 23/09/2009 12:22
    פשוט תודה על המדור...
  29. 2. תמונות המראות את מהלך ההכנה.
    רותי 23/09/2009 10:57
    אם אפשר לבקש שתשימו תמונות המראות בשלבים את ההכנה, בכל מתכון שתעלו. זה מקל על ההכנה. תודה מראש!
  30. 1. מתכון מקסים.
    חגית 23/09/2009 08:22
    המתכון נשמע מקסים. משום מה זה לא יוצא בהדפסה. כדאי לבדוק (עד שנקנה מחשב למטבח...)