יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

חלת מפתח

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

רגע לאחר הפסח, נפגשנו עם השף של חברת "שמרית", מר סטפן לייק, שהעניק לנו מתכון מנצח לחלת המפתח המסורתית. שיהיה במזל...

שף סטפן לייק, כ"ב בניסן תש"ע - 06/04/2010
מנהג אפיית חלת מפתח לשבת שאחרי פסח מופיע בספר "טעמי המנהגים", ודן בכך שמקובל לאפות חלה בצורת מפתח או לאפות חלה רגילה ולהטמין בתוכה מפתח. יש כאלו הטוענים כי מספיק להטביע סימן של מפתח על החלה עצמה.

כך או כך, לא משנה באיזו גרסה תבחרו, שף סטפן מצרף לכם מתכון קליל ופשוט לחלה בלתי נשכחת, עם הוראות מדוייקות ליצירת מפתח.

שיהיה במזל ולפרנסה טובה!! 
 
המתכון לחלה גדולה בצורת מפתח (או לשתי חלות בינוניות בצורת מפתח)

רכיבים

1 ק"ג קמח

1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')

1 שקית משפר אפיה

¾ כוס סוכר (150 גר')

150 גר' מרגרינה (¾  חב')

2 ביצים בגודל L

כ-½1 כוסות מים פושרים

כפית מלח
 

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג לפיזור
 

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.

לחלה אחת גדולה:

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים. סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.

1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח - מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד  וקולעים מהם צמה.

2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.

3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.

4. את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).

5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.

6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ

7. קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה  הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח). 

8. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.

10. בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.

11. מעבירים לרשת לצינון.

ליצירת שתי חלות קטנות יותר:

מבצעים את ההוראות הנ"ל ומחלקים את הבצק בתחילתו לשניים – כלומר בסופו, ל 18 חלקים.
 
 
חברת "שמרית" מייצרת ומשווקת שלושה מוצרים: קוביה "שמרית" – קובית שמרים טריים, 50 גר' נטו, שקית "שמרית" – גרגרי שמרים טריים להוספה ישירה לקמח, שקית שמרית+ משפר לאפיה ביתית. מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.