יום חמישי י"ז בניסן תשפ"ד 25/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

קרעפלאך

מכינים מאפי גבינה?

כל גבינה שאתם משתמשים בה, הקפידו שתהיה יבשה. כך תמנעו את היעלמות הפריכות הנדרשת, וכך גם תיצרו מאפה יציב ויפה יותר.

(טיפ שמרית)

מתכון מדויק לקרעפלעך שתמיד מצליחים. לקראת פורים - כיסני עוף טעימים במיוחד, בריח חורפי מטוגן

מירי זורגר, שף קונדיטורית ג' באדר תש"ע - 17/02/2010
המתכון הזה יפתח את ז'אנר האוכל המסורתי, בה נגיש את המתכוניים הכי טובים 'מבית אמא'. נפתח עם קרעפלאך. מי לא מכירה? אבל ממש לא תמיד יודעת להכין...

בצק:


חומרים:

2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית גדושה מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים

אופן ההכנה:

לבשל לרתיחה את המים עם המרגרינה והמלח.
להסיר מהאש, ולהוסיף את כוסות הקמח.
להעביר למקסר עם מלוש, ולהוסיף את החלמונים
לערבב היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש

מילית עוף

חומרים:

1/2 ק"ג ירך עוף טחון או קצוץ דק
3 בצלים קצוצים ומטוגנים להשחמה
מלח פלפל
  []
אופן ההכנה:

לרדד את הבצק
לקרוץ עיגולים בקוטר 5 ס"מ
לשים חצי כפית מילית ולסגור.

להביא לרתיחה סיר עם 5 ליטר מים וכפית מלח
לבשל כל 10 יח

כשהקרעפלעך צפים יש להוציאם מהמים

אפשר לטגן או להגיש עם בצל מטוגן

להקפיא לפני הבישול
  1. 4. צדקת.לא מדוייק וגם לא טעים
    רחל וייס 07/04/2010 19:14
    חבל
  2. 3. למה כתוב מדויק??ממש לא הצליח [לל"ת]
    מילכה 22/02/2010 14:22
  3. 2. מתכון שנשמע טוב...
    שרי 18/02/2010 15:31
    אבל מה הקשר של התמונה??
  4. 1. איך אפשר לעשות את המתכון עם קמח מלא?
    הכי טוב 17/02/2010 13:38
    מה הכמיות ?