יום שישי י"ג בסיון תש"פ 05/06/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

עוגות גבינה אישיות בציפוי פרי חמוץ

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

הפעם חידשנו עם מתכון חלבי מעודן, מנה יפהפיה שתמיד מצליחה. ו - לא, אין הרבה עבודה

אפרת ליבפרוינד, שף קונדיטורית כ"ט בחשון תש"ע - 16/11/2009
מנה חלבית מרשימה, שאינה דורשת אפייה, וניתנת להכנה מראש. גם כאן- הקישוט עושה את הרושם בעוד המנה ממש פשוטה להכנה   
 
מוס גבינה:

רכיבים:

½ ק"ג גבינה
3/4 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
15 גרם ג'לטין
½ כוס פרורי ביסקויטים
1 כוס דובדבנים קפואים - טחונים במעבד מזון.
 
אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, תוך כדי הקצפה מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, פירורי ביסקוויטים וג'לטין.

מחלקים את התערובת לשני שליש ושליש. לשליש מהתערובת מוסיפים את הדובדבנים.

יוצקים את התערובת הלבנה לתבניות סיליקון קטנות או לחילופין לתבנית 20 על 20.מקפיאים 4 שעות.שופכים מלמעלה את השליש עם הדובדבנים ומקפיאים עוד שעתיים.

אם השתמשנו בתבנית גדולה קורצים בעזרת קורצן בגודל 3*3 .

מתבניות הסיליקון האישיות צריך רק לשחרר...

עוגת הגבינה, וזה חלבי...[]

קישוט:

רכיבים ואופן הכנת אגוז הקרמל:

להכין קרמל מ1 כוס סוכר
לטבול אגוזי לוז בתוך הקרמל לחכות להתייבשות. להניח מעל...

אופן הכנת מקלות השוקולד:

ליצירת מקלות השוקולד צריך להצטייד ב"מסרק" שוקולד, שאפשר להשיג היום בחנויות המתמחות.

מורחים מעט שוקולד על נייר אפיה או שקף, "מסרקים"את השוקולד, מניחים לכמה דקות בפריזר ושולפים בעדינות את מקלות השוקולד.


בהצלחה!

כמו תמיד, אני כאן לכל שאלה



----------------------------------------
משוב:
(עדכון: 13:45  23/11/09 )

את האגוז ה'מקורמל' אפשר להדביק עם מעט שוקולד מומס.

אופן ההכנה של מקלות השוקולד - עודכן בגוף המתכון.

שאלות נוספות? בשמחה.

  1. 9. איך עושים שהמקל של הקרמל יעמוד?.... [לל"ת]
    עליזה 26/11/2009 01:32
  2. 8. אפרת...
    מעריצה קבועה 23/11/2009 16:49
    הכנתי מקל שוקולד וזה הצליח!!בחיים לא חשבתי שזה כל כך קל!
  3. 7. עודכן אופן הכנת המתכון, פורסמו התשובות לשאלותיכן [לל"ת]
    מערכת 'אתרוג' 23/11/2009 13:45
  4. 6. לאפרת...
    פייגי 22/11/2009 10:12
    אני נהנית רק מלראות את היצירות...זה מספיק לי וזה פשוט מדהים
  5. 5. ניסיתי יצא נפלא!!
    ברוריה מכפר סבא 21/11/2009 21:08
    אמנם בגדול ולא באישיים אבל העיקר הטעם!
  6. 4. עם מה "מדביקים" את האגוז?? [לל"ת]
    מירי 17/11/2009 18:40
  7. 3. אפרת מדהימה!!!
    שולי 17/11/2009 18:39
    איך מכינים את מקל השוקולד? אני חייבת לדעת אחת ולתמיד...
  8. 2. כמה זמן מראש אפשר להכין?
    שרה ש אשדוד 17/11/2009 15:17
    האם אפשר להקפיא את הקישוט?
  9. 1. זה יפה נורא....איך היא עושה את זה...
    דגנית 16/11/2009 17:02
    שלי בחיים לא יראה ככה