שבת א' בתשרי תשפ"א 19/09/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

קישואים ממולאים באורז ובתערובת מעושנים

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

בואי להעניק שדרוג רציני לקישוא הממולא הקלאסי, בסיס פשוט - תוצאות מדהימות...

אפרת ליבפרוינד, שף קונדיטורית ט' בחשון תש"ע - 27/10/2009

הקישוא הממולא הקלאסי מקבל שידרוג רציני עם חומרי המילוי ועם צורת ההגשה, וזה המתכון הבא.

קישואים עגולים ניתן למצוא בעונה זו ברוב חנויות הירקות. למרות זאת, ניתן להכין את המנה עם כל סוגי הקישואים ובלבד שיהיו מוצקים.
את בשר הקישואים יש לרוקן בעזרת כפית פריזיאן (ליצירת כדורי אבטיח) או כפית קטנה פשוטה.
 
מוצרים:

8 קישואים עגולים או רגילים
 
למילוי:

1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
300 ג. בשר טחון
3 פרוסות בשר מעושן
3 פרוסות הודו מעושן
2\1 כוס אורז
מלח פלפל שחור
1 כוס מים רותחים
4\1 כוס צנוברים
 
מטגנים את הבצל ואת השום בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל המטוגן ובוחשים עד שצבעו הופך ללבן. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים כעשרים דקות.
 
לרוטב

4 כפות שמן
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
קורט מלח
3 כפות סילאן (דבש תמרים)
3 כפות רכז תפוחים
2 כפות רוטב צ'ילי
 
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה. 
 

 [צלם]

לאפיית המנה:

ממלאים את הקישואים המרוקנים בתערובת הבשרים. יוצקים מעל את הרוטב ואופים כ-35 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור שחומם מראש.
 
להגשה נאה:


מניחים רצועות בצל ירוק בקערת מי קרח עד ליצירת סלסולי הבצל. מניחים מעל.

וזהו.

כמו תמיד, אני כאן בשבילכן לכל שאלה




----------------------------
משוב:
(עודכן: 11:47, 03/11/2009 )

לשאלתך, שלי: מי קרח הכוונה היא לקערה עם מעט מים והרבה קרח.
ניתן להכין את סלסולי הבצל אפילו 24 שעות מראש!
קישוט הבצל לא פוגם ולא מקרר את המנה, אל חשש!

 


שאלות נוספות? בשמחה.

 

  1. 10. פורסם משוב לשאלותיכן
    מערכת 'אתרוג' 03/11/2009 11:48
    תיהנו
  2. 9. השתמשתי ברוטב לעוף בתנור יצא אדיר
    מירה ש 02/11/2009 13:37
    אפיתי שעה וחצי עם הרוטב כדאי לנסות
  3. 8. מה המשמעות 'מי קרח'?
    שלי 01/11/2009 23:08
    קערת מים עם קרחים בפנים? כמה זמן מראש צריך להכין את זה כך?
    זה לא מרטיב ומקרר את המנה?
  4. 7. השתמשתי במילוי וגלגלתי בתוך חזה עוף-מומלץ!
    אביבה 01/11/2009 13:31
    מילוי נהדר!!
  5. 6. יצא טעים משהו
    אסנת 01/11/2009 08:18
    הכנתי עם קישואים רגילים כי לא מצאתי עגולים
  6. 5. אוסנת, ספרי איך יצא?? [לל"ת]
    שירי 31/10/2009 23:46
  7. 4. לא תאמינו איך יצא...ממש מעולה!
    שרית ט. 30/10/2009 13:16
    תודה!
  8. 3. אפיתי את המילוי בתוך בצק עלים...מומלץ!! [לל"ת]
    חני 29/10/2009 09:56
  9. 2. הולכת להכין לשבת.אדווח...
    אסנת 27/10/2009 22:14
    אדווח איך היה
  10. 1. אפשר להכין עם קישואים רגילים? [לל"ת]
    יעל 27/10/2009 16:07