מתכון
מוס לימון
תשובות השפית נוספו. היה שווה לחכות: מוס החותם את הסדרה, מקורי ומוצלח מאי פעם. ניסינו - היה מצויין
לפעמים לאחר סעודת שבת כבידה ומרובת מנות יש צורך במשהו מתוק אך לא כבד מידי, מוס לימון הוא פתרון מצוין לסיים ארוחה שכזאת;
הוא קליל ומאוד פשוט להכנה, וגם כאן - אם רוצים לשדרג מעט, ניתן להגישו בכוסות שוקולד יפות.
בזאת, למעשה נחתום כאן את סדרת המוסים, ונגוון במתכונים לסוגי מנות נוספים.
הנה ההוראות:
מוצרים:
למוס:
2\11 כוס חלב או תחליף חלב
3 חלמונים
5 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 מיכלים שמנת מתוקה או ריצ
3 כפות סוכר
לכוסות:
200 ג. שוקולד מריר
לקישוט:
פירות יער טריים או קפואים
אופן ההכנה:
לבשל עד סף רתיחה את החלב או התחליף.
בקערה נפרדת לערבב; חלמונים, סוכר וקורנפלור בעזרת מטרפת יד כ-2 דקות, עד שנוצרת קציפה בהירה.
לשפוך את החלב החם אל תערובת החלמונים ולערבב היטב
להחזיר את התערובת לבישול איטי עד שהיא מסמיכה,לקראת הסוף להוסיף את מיץ הלימון, וכשהתערובת מסמיכה להוריד אותה מהאש
ולקרר היטב.
להקציף את השמנת והסוכר לקצפת יציבה ולקפל אל תוך תערובת הלימון הקרה.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים
מוס הלימון, מוכן ומעוצב להגשה אלגנטית[צלם] |
להגשה נאה:
להכין כוסות שוקולד יפות כפי שהוסבר במתכון מוס פירות יער, ולמלאן במוס הלימון בעזרת צנטר עגול חלק.
כדאי לקרוא את ההוראות, מעקב אחריהן במדויק יביא לתוצאה המושלמת. שווה לנסות.
כמו תמיד, אני כאן בשבילכן לכל שאלה
----------------------------
משוב:
(עודכן: 12:00, 27/10/2009 )
הנה התשובות לשאלותיכן:
כמות המנות שניתן להפיק מביצוע המתכון הינה: בין 12 - 15.
למי שהתעניינה, האם ניתן להקפיא את המוס - בהחלט, מצויין בהקפאה אפילו עד שלושה חודשים.
שאלות נוספות? בשמחה.
-
תודה מאוד.אני פשוט נהנת ומבצעת הכל
-
17. יצא מוצלח מאוד [לל"ת]
ריבי 29/10/2009 09:57 -
16. פורסמו תשובות לשאלותיכן [לל"ת]
מערכת 'אתרוג' 27/10/2009 12:01 -
15. הכנתי את המוס עם חלב סויה של תנובה [לל"ת]
מיכלי 26/10/2009 12:15 -
14. איפה אני משיגה תחליף חלב?
שירה 25/10/2009 22:28יש חברות שונות מסויימות שטובות יותר/פחות בתחום? -
13. מה עם תמונות לליווי ההכנה???
תמי 24/10/2009 22:48מה יהיה? עושה רושם שכאילו התמונות חוזרות על עצמם וחבל!
צריך תמונות יותר מענינות שמראות את אופו ההכנה!! אם אפשר בהקדם זה יהיה מושלם!! -
12. היה לנו קינוח נפלא לשבת....תודה!!
דבי 24/10/2009 22:23ממש תודה! -
11. אני בעד עוגות מיוחדות!
שיפי 22/10/2009 20:22מתכונים למנות עיקריות יש בכל ספר בישול -
10. ניסיתי להקפיא את המוס.מעולה!!
איילת 22/10/2009 20:20אני הגשתי חצי קפוא ומאוד אהבו -
9. ניתן להקפיא את המוס לימון?
לאה 22/10/2009 17:08המוס טוב בהקפאה? -
8. ממש טעים, תודה
דיני 22/10/2009 17:02תמשיכי להביא קינוחים איכותיים, את המנות העיקריות אני כבר מכירה היטב -
7. השוקולד לא יוצא מהתבנית
טילי 22/10/2009 15:02ניסיתי והשוקולד לא יוצא מהתבנית
ניסיתי עם שוקולד לבישול ויצא נהדר
כדאי לתת מתכון עם טיפים שגם נצליח להכין!!!! -
6. עשיתי עם מיץ תפוזים...
מיכלי 22/10/2009 10:50יצא עוד יותר טוב -
5. יצא מעולה
דינה 21/10/2009 23:59יצא מעולה ממש! -
4. תביאו גם מנות עיקריות
צוציקית 21/10/2009 00:44בבקשה לכם, אני צריכה מתכונים למנות עיקריות -
3. גם אני מצטרפת לבקשה של ביילי... תודה! [לל"ת]
גילי 20/10/2009 23:40 -
2. כמה מנות יש כאן?
ביילי 20/10/2009 09:47כדאי מאוד לציין בכל מרשם כמה מנות יוצאים מממנו -
1. יש איזה שניצל גם?
רעב 19/10/2009 17:54הדברים הללו נראים טוב מאוד, אבל אני חושב שאתם צריכים להביא גם מתכונים של מנות עיקריות, ולהשביע רעבים.
18. לאפרת
מעריצה 02/11/2009 16:18