יום חמישי ב' באלול תשע"ז 24/08/2017
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

סלט רשאד ורימונים

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

סלט מסעיר שמרענן את החיך, נהדר כתוספת. הרשאד הוא ירק חריף, עם טעם של צנונית, המופיע בשווקים מראש השנה ובכל החורף

השף צחי בוקששתר, ט' באלול תש"ע - 19/08/2010
מתכון מעולה לסלט עשיר, ולקראת ראש השנה: עפ הרבה הרבה רימון אינסייד.

לעבודה:

מצרכים: 6 מנות

2 צרורות של רשאד טרי
2 צרורות של בצל ירוק
2 רימונים גדולים, מפורקים, –  או 200 גרם גרגרי רימון
50 גרם אגוזי מלך קלופים
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות  מיץ לימון טרי
מלח גס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

משרים את הרשאד במי מלח, שוטפים במים נקיים ומנערים מהמים. חותכים גס, ממש כמה אבחות בודדות של הסכין.
חותכים את הבצלים הירוקים  לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, את החלק הלבן שומרים לשימוש אחר.
קולים את האגוזים על מחבת יבשה וממליחים קצת.
מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, רוטב הצ'ילי והסלט עצמו. מוסיפים את הרימונים והאגוזים. מערבבים בקלילות ועדינות, לא להכביד על הירקות. מגישים כתוספת או כסלט מרכזי לשולחן. בארוחות חלביות נהדר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.

הרכבת המנה:

שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג.
שמים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד.
מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים.
מניחים ערמת סלט על עלי הארוגולה, מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימון, יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.

ספרו לנו איך היה...