יום שישי ב' בניסן תשפ"ג 24/03/2023
חפש

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

חדשות

סגירת מפעלים – פיגוע כלכלי

ועדת הכספים קיימה דיון בפיטורים הצפויים למאות עובדים במפעלים בצפון. המנהלים תקפו את הבנקים

אבי משה כ"א בכסלו תש"ע - 08/12/2009 16:03
ועדת הכספים קיימה דיון אודות עתיד מפעל "תפרון" שנמצא בקשיים כלכליים ועל סף סגירה ואלף עובדי המפעל על סף פיטורים.  
 
יו"ר ועדת הכספים ח"כ ר' משה גפני אמר, כי העובדה בה המדינה יושבת בצד כאשר מפעלים בוחרים לפטר עובדים ולעבור לייבוא מסין ומארצות אחרות במקום לייצר בארץ, אינה הגיונית ואינה מוסרית.  
 
ח"כ ציון פניאן אשר ביקש לקיים את הדיון אמר כי הבנקים מנתקים את החמצן מהפריפריה. "הבנקים הם החמצן של המפעלים, אני לא מכיר מפעל אחד שהבנקים לא עושים לו בעיות, הצפון הוא חבל ארץ מוכה אבטלה ואסור לתת למפעל הזה להיסגר ולפטר את אלף העובדים לביתם", אמר. ח"כ שלי יחימוביץ אמרה, כי סגירת מפעלים כמוה כפיגוע כלכלי.
 
יעקב גלברד, יו"ר הדירקטוריון של מפעל 'תפרון', אמר כי הבעיה העיקרית של המפעל נובעת משני סיבות, האחד ניהולית מאחר ושני מנכלי"ם הוחלפו בתקופה האחרונה, והבעיה השנייה היא תזרים המזומנים שאין ברשות המפעל, המזומנים יאפשרו למפעל לעמוד בתכנית העסקית שהוכנה להבראתה.  "לבנקים יש שיקול קר,  אך בלי שנוכל להתחייב לספקים ולעמוד בהתחייבויות, המפעל עתיד להיסגר", אמר.
 
נציגי הבנקים שנכחו בדיון אמרו כי לחברה בעיית אשראי. משה אינגביר ראש אגף אשראים מיוחדים בבנק לאומי, אמר כי "מפעל תפרון מדמם כל הזמן והדימום של החברה הוא רק על חשבוננו".
 
בדיון עלה גם נושא מפעל 'מוליטן' אשר מפעיל כמאה עובדים. מנכ"ל החברה נחום מנדל אמר כי למרות שקיים מו"מ עם בנק דיסקונט, הבנק הוציא חד צדדית צו לכינוס נכסים. "אני קורא לכם לסייע לנו לכך שהבנק יקפיא את הליכי הכינוס כדי שנוכל להיכנס להבראת המערכת, לא מדובר על סכומי עתק", אמר.
 
יו"ר ההסתדרות עופר עיני אמר כי אין סיכוי שייתן לאלף אנשים לאבד את מקום עבודתם בפריפריה בו זמנית. "אנו נתקלים שוב ושוב בבעיית הערבויות, תוקן חוק ועל פיו העובדים הכניסו כסף בעבור עובדים אחרים שבמצוקה, הכסף קיים רק שהאוצר לא מוכן לשחרר אותו ולא ניתן להשתמש בו, אם הוא היה בידנו היינו מסייעים למפעלים הללו, אני קורא לכולם להטות שכם לסייע לעצירת קריסת המפעל", אמר.
 
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש אמר כי הקרנות שאמורות היו לסייע לעסקים הללו הן אחיזת עיניים. "שבעים אחוזים מהפונים מקבלים תשובות שליליות, רוב הבנקים כלל לא נגשו למכרז, מה שמראה שהכסף לא נגיש כלל. חייבים לשנות את הכללים והתנאים כדי שהקרנות הללו בהם נמצא כסף רב למען המפעלים, יוכלו לזרום לטובתם, ובכך להציל מפעלים רבים נוספים הנמצאים בדרך לקריסה", אמר.
 
לסיכום הדיון אמר יו"ר ועדת הכספים ח"כ ר' משה גפני, כי הוא קורא למשרד האוצר להתערב. "האוצר לא צריך להביא כסף, אבל לפחות לשבת ולראות כיצד ניתן לסייע, לשבת עם הבנקים והבעלים של החברה כדי לפתור את הבעיה, אני גם קורא לבעלי המניות של "תפרון" שהרוויחו היטב כשהחברה הייתה ברווחים, לקחת אחריות ולסייע למפעל לצאת מהמשבר, בנושא מפעל מוליטן", קרא גפני לבנק להקפיא את הליך כינוס הנכסים כדי לאפשר לחברה להתאושש.