יום רביעי ט' בכסלו תשפ"א 25/11/2020
חפש

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

חדשות

זה מה שנאכל בחגים: תפוח בדבש, דגים, רימונים

חודש תשרי בפתח, ובמשרד החקלאות מעדכנים על נתוני המאכלים המסורתיים של תקופת החגים

שמואל ברזל י"א באלול תשס"ט - 31/08/2009 18:58
משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי הדגים מפרסמים לקראת תקופת החגים הבעל"ט, נתונים על ענף הרימונים, התפוח, הדבש והדגים.
 
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשנה האחרונה החלו לשאת פרי כ-4,000 דונם עצי רימונים שניטעו בשנים האחרונות. לאור זאת, בשנת 2008 היו בישראל כ-6,500 דונם מטעי רימונים נושאי פרי ואילו השנה יהיה שפע גדול יותר, תנובת כ-10,500 דונם מטעי רימונים נושאי פרי. בתקופת החגים צורכים הישראלים כ-6,000 טון רימונים, מתוך כ-11,000 טון רימונים אותם צורכים הישראלים לאורך כל השנה. ישראלי אוכל בממוצע כ- 3 רימונים בשנה.
עוד פרי פופולארי מאד בחודש תשרי, במיוחד בראש השנה, הוא התפוח.על פי נתוני משרד החקלאות, בישראל כ-40,000 דונם מטעי תפוחים נושאי פרי. הייבול של שנת 2008 עמד על כ-110,000 טון, בהתאם לממוצע השנתי מזה מספר שנים. ישראלי אוכל בממוצע כ- 125 תפוחים בשנה! בעולם כולו משווקים כ-50 מיליון טון תפוחים.
 
ובראש השנה, איך אפשר בלי הדבש, או התפוח בדבש. מהנתונים עולה, כי 40% מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל נצרכת סביב החגים בחודש תשרי, ובעיקר סביב ראש השנה. מדובר ב-1,500 טון הנצרכים בחודש אחד, בשווי כולל של 35-40 מיליון שקל. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ-300 גרם דבש בממוצע. במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ-3,500 טון דבש.
 
לדברי חיים אפרת,  מרכז מקצועי ראשי לדבורים בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, הדבש בארץ ישראל נחשב לאיכותי במיוחד, נוכח מגוון הצומח ותנאי הסביבה בארצנו. "למרות זאת, רק אחוז קטן מהאוכלוסייה,  כ-20% מהצרכנים, מבחין ומחפש דבש לפי זנים, העשוי מצוף פרחים של צמח אחד,  דומיננטי, כדוגמת דבש מצוף הדרים, צוף אבוקדו, צוף זעתר וצוף אקליפטוס, שערכו התזונתי והבריאותי רב. לרוב ניתן למצוא דבש זני במכוורות הבוטיק".
 
עוד מאכל נפוץ בתקופת החגים, הוא הדג. מהנתונים עולה, כי בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-900 גרם דגים (כ- 11 ק"ג לשנה), ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 1,800 גרם לנפש. בחודש תשרי נצרכים 1,000 טון קרפיונים לעומת 350 טון בשאר חודשי השנה, 800 טון אמנון בחודש תשרי לעומת 500 טון בשאר חודשי השנה ו- 300 טון בורי בחודש תשרי, לעומת 170 טון בשאר חודשי השנה.
 
לפי ההערכות, השנה צפויים להימכר בתקופת החגים דגים בהיקף כספי של כ-100 מיליון שקל. הבשורה הטובה: המחירים לא השתנו מהשנה שעברה.