יום חמישי י"ח באדר ב תשפ"ד 28/03/2024
חפש

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

חדשות

אושר בחקיקה: זכויות העובדים חוזקו

שני חוקים אושרו בכנסת בקריאה שניה ושלישית המטיבים עם העובדים מול מעסיקיהם

דוד שמואלי י"ד באב תשס"ט - 04/08/2009 12:30
שני חוקים מהותיים לחיזוק זכויות העובדים מול מעסיקיהם עברו אתמול בכנסת בקריאה שניה ושלישית: איסור להפריע להתארגנות עובדים במקומות העבודה ומאלץ את המעסיק לנהל משא ומתן עמם על הסכם קיבוצי. החוק השני מקשיח את עונשם של מעסיקים על הלנת שכר.
 
חוק הלנת השכר אושר בקריאה שלישית ברוב של 45 אל מול 13 מתנגדים. חוק איסור ההפרעה אושר ברוב של 50 אל מול 9 מתנגדים. שני החוקים האמורים נכללים בקובץ חוקי עבודה עליהם סוכם בעסקת החבילה בין הממשלה, ההסתדרות והמעסיקים ערב ההצבעה על התקציב הדו-שנתי.
 
החוק הראשון אומר למעשה כי מעסיק יחויב להכיר בנציגות עובדים שהתארגנה כחוק ויש לנהל עמה  משא ומתן על הסכם קיבוצי העוסק בקבלת עובדים או בסיום עבודתם. יש לנהל משא ומתן גם באשר לתנאי העבודה וכן בנוגע לזכויות ולחובות של נציגות העובדים ובכללה המעסיק. החוק החדש קובע כי עבירה על חובה זו תחייב מעסיק בתשלום קנס עד לסך העומד על 67,300 שקל.
 
החוק השני - תיקון חוק הגנת השכר – אמור להסדיר מנגנון פרטני לטיפול במעסיקים מליני שכר. כל עיכוב מעבר ל-10 ימים בתשלום השכר, יחייב את המעסיק בקנס עד 35,000 שקל בצירוף תוספת של מאות שקלים על כל יום נוסף, וכמו כן כפל קנס עד 70,000 שקל בעבירה החוזרת על עצמה.
 
במידה והלנת השכר נגררת עד למעלה מ-90 יום, רשאי שר התמ"ת להגיש גם כתב אישום פלילי שבסופו יושת על המעסיק ששה חודשי מאסר. הענישה האזרחית או הפלילית אינה מונעת מהעובדים לבקש, במקביל, סעד מבית הדין לעבודה בתביעת פיצויי הלנה מהמעסיק המלין.
 
למרות לחצי מרכז השלטון המקומי שלא להחיל את החוק על הרשויות המקומיות והמועצות הדתיות אושר החוק. לטענתן, הן אינן מייצרות הכנסה או שולטות במקורות הכנסותיהן. יחד עם זאת, סוכם בין ההסתדרות למשרדי ראש הממשלה, כי הענישה הפלילית לא תושת על מעסיק (פרטי או מוסד ציבורי) שיוכיח כי הלנת השכר לא נגרמה בגינו.