יום רביעי י"ג בכסלו תש"פ 11/12/2019
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

דג כמנה ראשונה, שניה ושלישית...

דג כמנה ראשונה, שניה ושלישית...

לקראת פורים, במזל אדר - דגים, המלצות לא מפתיעות למנה ראשונה: דג. איך ולמה? בכתבה הבאה

שירות מערכת 'טוג' ט' באדר תש"ע - 23/02/2010 15:20
לכולנו ברור שדג מתאים למנה ראשונה. במיוחד בארוחות השבת והחג, בהן אנו מקדימים את הדגים.

העובדה שדגי הבריכה קלים יותר לעיכול ולכן מהירים לספיגה, מזינים ומשביעים יחסית יותר ממזונות אחרים, תורמת להתאמתם למנה ראשונה. העובדה שהם מקדימים שובע לפני המנות הבאות, מאפשרת לנו ליהנות משארית הארוחה בלי רעב מציק, בנינוחות של שובע קל, שמאפשר ליהנות מטעם ומרקם האוכל, מחוויית האכילה, החברותה והסביבה של האוכל, עם מוח פנוי לשמחת הארוחה החגיגית.
אחרי הדג יש לנו זמן וסבלנות לחכות למנה הבאה. בלי הכובד של המנה העיקרית- על העיכול, על הגוף ועל המוח.
 
דגים תורמים לתחושת השובע

במחקר שנערך באוסטרליה על מדד השובע של מזונות שונים נמצא שלדגים תרומה משמעותית במיוחד לתחושת השובע. הם משביעים יותר בהשוואה למזונות עתירי חלבון אחרים, הנחשבים בעצמם כתורמים לשובע, כמו לדוגמא בשר בקר, קטניות מבושלות, וגבינות. ממצא זה מתחבר עם הממצאים המצביעים על תחושת מלאות ואיזון רמות הורמוני הרעב והשובע בעקבות אכילת דגים.

מחקר בשוודיה, במכון קרולינסקה - שטוקהולם, מצא שאנשים צרכו 11% פחות מכמות המזון בארוחת ערב אחרי שאכלו דג בצהרים לעומת אלו שאכלו בשר בקר בצהרים. חוקרים אלו העלו השערה שהטעם הייחודי של דגים, יכול לגרום ליותר שובע ולדחות את חזרת הרעב.
  []

השפעת המרקם על השובע

גם מרקם גוף הדג וצורת הטיפול בו משפיעה. לדוגמא- דגים מבושלים, יותר משביעים מדגים נאים (סצימי לדוגמא במטבח היפני) וככל שהמרקם "גס" יותר – הדג משביע יותר. כתוצאה מכך תחושת שובע גדולה יותר וממושכת יותר לאחר אכילת דגים בעלי מרקם "גס" ומבושלים בהשוואה לדגים נאים ואף בהשוואה לתחושת שובע אחרי אכילת עוף או בשר.

השפעת ההרכב על השובע

חלבון תורם לשובע. אכילת חלבון גורמת לירידת כמות המזון הנאכל בהמשך הארוחה ובארוחה הבאה, בהשוואה לאחרי צריכת גלוקוז/פחמימות מהירות ספיגה.

צריכת האנרגיה אחרי אכילת חלבונים שמקורם בדגים, הייתה נמוכה ב- 10% בהשוואה לאכילת חלבונים מבשר. כל החלבונים האריכו את משך התיאבון אחרי הארוחה והעלו את הורמוני השובע.

לסיכום, ריכוז החלבון של הדגים, הערך התזונתי הגבוה שלהם, יחד עם מעט השומן בדגי הבריכות, וקלות העיכול, הודות למבנה רקמת החיבור והשרירים, כולם יחד תורמים לשובע, להורדת הרעב והעצבנות של "הקיבה הריקה".
מנת דגים בתחילת הארוחה נותנת לנו ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. הם נעכלים ונספגים במהירות, מעלים את הערנות והריכוז וגורמים לשובע נעים. הם מהווים פתיחה לארוחה מזינה, חברתית התורמת לשמירת הבריאות והמשקל.

אז, שתדעו....

המידע באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל