יום שישי ח' בכסלו תש"פ 06/12/2019
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

סופגניות שוקולד על מקל – חנוכה לילדים!

סופגניות שוקולד על מקל – חנוכה לילדים!

פונדו חנוכה - שקט תעשייתי מאת הילדים, ויצירה טעימה ומהנה ביחד, חגיגה משפחתית - היכנסו לראות

נ. בת מנחם כ"ז בכסלו תש"ע - 14/12/2009 08:01
"לכבוד החנוכה": מתכון מיוחד לאירוח לחנוכה יפה, צבעוני ומקורי. קחו את הילדים למטבח, הכינו מראש את הסוכריות הצבעוניות ותתכוננו להכין מיני סופגניות על קיסם עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס. הכי טעים שיש!

חומרים (כ-25 יחידות)

לבצק:

•    כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)     
•    ½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
•    4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
•    ¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
•    2 ביצים
•    ½ כפית מלח (5 גרם)
•    גרידא מתפוז אחד
•    5 כפות חמאה (80 גרם)

לפונדו - רוטב שוקולד:

•    150 גרם שוקולד מריר
•    2/3 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)
•    1 כף חמאה (20 גרם)

אופן ההכנה

לבצק :

1. שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי. 
3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
4. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לטיגון : 

5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מסננים מהשמן,
6. נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו

לרוטב השוקולד:

7. מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

להגשה:

8. מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
9. טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.

חנוכה שמח, תיהנו!