סופגניות שוקולד על מקל – חנוכה לילדים!
סופגניות שוקולד על מקל – חנוכה לילדים!
פונדו חנוכה - שקט תעשייתי מאת הילדים, ויצירה טעימה ומהנה ביחד, חגיגה משפחתית - היכנסו לראות
חומרים (כ-25 יחידות)
לבצק:
• כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)
• ½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
• 4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
• ¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
• 2 ביצים
• ½ כפית מלח (5 גרם)
• גרידא מתפוז אחד
• 5 כפות חמאה (80 גרם)
לפונדו - רוטב שוקולד:
• 150 גרם שוקולד מריר
• 2/3 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)
• 1 כף חמאה (20 גרם)
אופן ההכנה
לבצק :
1. שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
4. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לטיגון :
5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מסננים מהשמן,
6. נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו
לרוטב השוקולד:
7. מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
להגשה:
8. מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
9. טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.
חנוכה שמח, תיהנו!