שנה טובה, וקלה...
שנה טובה, וקלה...
את ראש השנה נוהגים כל בית ישראל לפאר במאכלים משובחים ובסימנים ייחודיים, הבעיה הקטנה היא- שזה מותיר אחר כך סימנים... גדולים
ראש השנה כבר בפתח, וארוחות החג החגיגיות מתקרבות, ונושאות בחובן תפריט עשיר, עמוס בכל טוב ו...כמובן, מדושן בקלוריות.
עלינה סגל, דיאטנית קלינית, מומחית לטיפול בהשמנה ובהפרעות אכילה, אחראית תחום תזונה בקופ"ח לאומית מחוז צפון, מגישה מידע חשוב שיסייע לחוג את החג בקלות:
שנהיה לראש. אחד. | צלם |
1. כדאי שלארוחה נגיע נינוחים ולא רעבים כי אז אוכלים בלחץ ובלי חשבון
2. לבחור לאכול קודם כל רק את מה שמאד אוהבים
3. לאכול "כאילו יש מחר"-הכמות תהיה ממש ממש סבירה.
4. להקפיד על "גינוני אכילה " כאילו אוכלים עם המלכה- לאט , בלעיסה ממושכת ולא בבליעה מהירה!
5. להרבות בהכנת מנות מירקות , כמה שיותר משובחות. (סלק, תרד, ועוד)
6. להקפיד על מנת דג אחת, (ראש אחד, אנחנו מבקשים לא שניים...) כפית דבש אחת (זה עובד גם עם כפית אחת), כוס יין אחת (אפשר רוזה במקום אדום..) וקינוח אחד!!(רצוי על בסיס פירות –תפו"ע , רימונים , תמרים)
"שירבו זכויותינו כרימון" זכויותינו, לא קלוריותינו![צלם] |
אז מה היה לנו :
אחד דג ששומר על מוחנו , מצב רוחנו ולבנו.
אחד כוס רימונים השומרים עלינו , לא עלינו מ"סרטנים" כאלו ואחרים וכמובן גם על הלב והעורקים.
אחד תפוח עץ –לא חייב חמוץ-ששומר על עיכלנו ..
אחת כפית של דבש בעיקר כי היא טעימה ולא כי היא מאד בריאה...
אחד תמר לקינוח בעיקר , יותר מזה , זה די מיותר ..
שתהיה לכולנו שנה בריאה עם המון שמחה, ברכה ואושר,
הצלחה, שלווה וכושר.